Klub Hrvata: Nelegalno postavljeno obilježje mora se ukloniti na zakonit način

Povodom nelegalnog postavljanja spomen obilježja pripadnicima Armije RBiH ispred zgrade Gradske vijećnice, priopćenjem za javnost oglasili su se iz Kluba Hrvata u Gradskom vijeću Mostara, objavio je portal Bljesak.info.

U priopćenju stoji:

“Dana 16.04.2012 godine klub Hrvata u gradskom vijeću Mostara održao je sjednicu,a u svezi nastale situacije od 14.04. 2012 god.,stvorene nakon nelegalnog postavljanja kamenog obilježja od strane nepoznatih osoba u parteru gradske vijećnice. Tijekom sjednice nakon rasprave u kojoj su sudjelovali svi predstavnici klubova stranaka i klubova nezavisnih vijećnika , jednoglasno su doneseni su slijedeći zaključci:

1. Sam čin nelegalnog postavljanja obilježja ima za cilj narušavanje međunacionalnih odnosa u gradu Mostaru,homogeniziranja i manipulacije biračkim tijelom kao i udrugama, jednoga i drugoga naroda ,proisteklim iz prošloga rata. Upozoravamo građane Mostara, bez obzira na nacionalnost da razumiju,kako su na sceni ozbiljni pokušaji, koji služe za bezrazložno podizanje tenzija u našem gradu, kakve smo i do sada viđali u predizborno vrijeme, koje idu na štetu svih građana,a u političku korist samo nekima.

2. Nelegalno postavljeno obilježje ispred gradske vijećnice mora se ukloniti na regularan i zakonit način putem inspekcijskih službi ,u što kraćem roku.

3. Traži se od gospodina Gradonačelnika da pokrene kaznenu prijavu za odgovornost kod nadležnih tijela i institucija, protiv nepoznatih osoba koje su počinile navedenu kaznenu radnju, te da se aktivno uključi u postupak provedbe uklanjanja nelegalno postavljenog obilježja.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*