Komšić: BiH će ostati jedinstvena bez obzira što misle Josipović i Tadić

Bosna i Hercegovina će ostati jedinstvena bez obzira što oni misle, izjavio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, komentirajući jučerašnji sastanak u Beogradu predsjednika Hrvatske i Srbije Ive Josipovića i Borisa Tadića.

Dvojica predsjednika su jučer, između ostalog, kazali da su Hrvatska i Srbija, kao potpisnice Daytonskog sporazuma, jednoglasne u stavu da BiH treba ostati jedinstvena država u kojoj se tri naroda moraju dogovoriti o ustavnim načelima na osnovu kojih će sagraditi funkcionalnu državu u kojoj će biti osigurana jednaka prava za svakog pojedinca.

“Hvala im na lijepim željama. I ja podržavam cjelovitost i suverenitet Hrvatske i Srbije bez Kosova”, kazao je Komšić, dodajući da bi se predsjednici susjednih država trebali baviti svojim zemljama i problemima kojih imaju i previše, a ne Bosnom i Hercegovinom.

3 Comments

 1. Nevjerojatna je bahatost tog političkog, ali i fizičkog kepeca.
  Hrvatski narod u BiH nema svog legalno izabranog predstavnika, pa u ime njih nema tko niti govoriti, ali isto tako, dva državnika imaju pravo komentirati stanje u trećoj državi bez obzira jel u njoj žive njeni državljani ili ne.
  Tom nelegalno izabranom hrvatskom predstavniku kojemu je odbijen zahtjev za hrvatskim državljanstvom, očito nije jasno da u BiH žive državljani Hrvatske i Srbije koji su i pripadnici njihovog nacionalnog korpusa, i ne samo da imaju pravo raspravljati o njihovom položaju, nego i obvezu aktovnog sudjelovanja u političkim pitanjima koji se istih tiču.
  Očito da uvrjeđenoj tetkici koja ne trpi “da se nju trača njoj iza leđa”, nisu jasne osnove diplomacije, pa to sve kad se uzme u obzir zajedno sa neviđenom arogancijom i primitivizmom sarajevskog čaršijskog šibicara, dobijemo ovo što dobijemo – Željka Komšića, nelegalnog, preniskog, preglupog predstavnika BiH Hrvata, kojega su birali bosanski muslimani, valjda u inat što mu Hrvatska nije dala državljanstvo jer se nikad nije ni izjašnjavao Hrvatom.
  Tragikomedija koju se može vidjeti samo na brdovitom Balkanu.

 2. Ma dajte Komsicu, jako ste neozbiljni sa svojim izjavama…Vi niste nas predsjednik i tocka!
  Zvonko je nas covjek!

 3. Slažem se da Komsic nema legitimitet u Bosni i Hercegovini. Potpuno sam suglasan da Jugosfera ima ugodnu perspektivu i da mi sami moramo nadoknaditi izgubljeno vrijeme i novce. Za mene su svi jugoslaveni braća. Jedni drugima tribamo oprostiti ako je šta loše bilo i povezati naše obitelji, gospodarstva i kulturu iznova. Nadam se da Tadic i Josipovic rade na povezivanju Hrvatske, BIH i Srbije, makar na olsnovama jedne minimalne Jugosfere. To naši narodi očekuju u žele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*