Komšić potrošio gotovo kao Izetbegović i Radmanović zajedno

Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića potrošio je za devet mjeseci ove godine skoro koliko kabineti druge dvojice članova Predsjedništva – Bakira Izetbegovića i Nebojše Radmanovića zajedno.

Komšićev kabinet za devet mjeseci potrošio je ukupno 307.852 KM, a preostala dva kabineta zajedno samo 88.000 KM više.

Kabinet Nebojše Radmanovića, koji je bio predsjedavajući sedam od devet mjeseci ovog izvještajnog perioda, potrošio je u 196.524 KM, dok je saldo Izetbegovićevog kabineta u istom periodu bio 191 626 KM.

Premda predsjedavanje Predsjedništvom podrazumijeva i češća putovanja, Radmanović i njegov kabinet potrošili su 37.000 KM za putne troškove, dok je Komšić potrošio 94.859 KM. Komšićev kabinet potrošio je 85.120 KM za angažiranje osoba po ugovoru o djelu, Izetbegovićev 24.000 KM, dok su u Radmanovićevom kabinetu u istu svrhu potrošili 11.300 KM, objavila je Slobodna Bosna.

4 Comments

    • Ne Nado, on je samo jedan od trojce. Troskovi bi bili znatno manji, da je samo jedan, ali kako na ovim prostorima jos ne vlada logika, imamo ovo troglavo predsjednistvo. Zeljko je predsjednik “nasih” i “vasih” za razliku od ova dva druga, i nije “autorizovani” Hrvat za ove koji ga ne vole i kojima je HDZ u srcu. Vjerujte mi gos.Nado,nije se on odrekao svog identiteta, ni onda kad je branio sebe,svoju familiju, svoj grad i svoju dragu BiH u ratu, ni sada kad je clan troglavog predsjednidtva. Ostao je autenticni Hrvat.Ja ga volim jer je mlad,prefinjen,gospodskih manira,jedini koji je krvario za svoju zemlju, za razliku od onog ligavog i onog matorog kojeg pamet vec izdaje.
      Bilo bi mi jako krivo ako bi posrnuo…pa ga torevi i volevi, mutikase i lopovi, slome u njegovoj borbi za dostojanstvo svakog covjeka.

  1. Komšić nije Hrvatski član predsjedništva nije njega imenovala Hrvatska,nego je G.Komšić član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda koji žive u BiH.Druga je stvar što Ustavom BiH nije rečeno ko će za koga glasat,svakom građaninu dozvoljeno je da glasa za koga hoće.Tako da Muslimani koji žive u RS mnogi su glasali za Radmanovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*