Konstituirajuća sjednica Doma naroda FBiH sazvana za 17. ožujka

Konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za 17.ožujak u Sarajevu. Prvobitno je ova sjednica bila najavljena za danas, ali je odgođena, za sedam dana, nakon intervencije međunarodnih čimbenika.

Dom naroda u Federaciji BiH nije konstituiran ni pet mjeseci od općih izbora jer još nisu delegirani članovi iz svih deset županijskih skupština u Federaciji.

Dosadašnji predsjedavajući Stjepan Krešić, koji je usprkos tome bio najavio konstituiranje za 10. ožujka, makar i u nepotpunom sastavu izjavio je prije dva dana da mu je u međuvremenu stiglo pismo od zamjenika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Jamesa Steinberga u kojem je sugerirano da se sačeka s konstituiranjem, odnosno da se ipak ostavi još vremena, ‘razuman rok’, u kojem će i preostale kantonalne skupštine dati delegate.

Sličnu poruku Krešić je u tom trenutku očekivao i od Catherine Ashton, visoke predstavnice Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku.

Budući da je, kako je rekao, procijenio kako je tjedan dana dovoljno razuman rok, odlučio je da konstituirajuću sjednicu odgodi do 17. ožujka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*