Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskoga rata podržava HDZ i HDZ 1990

Polazeći od činjenice da se u Bosni i Hercegovini obnavlja savez između HSP-a BiH, SDP-a i SDA, želimo hrvatsku javnost podsjetiti na prvi takav savez iz svibnja 1992. godine, kada je paravojni HOS objavio sramni antihrvatski Proglas, pun laži i zlonamjernih neistina, koji je poslužio blaćenju hrvatskog naroda i HVO-a, i zatražio da se HVO podčini HOS-u i Teritorijalnoj obrani koju su sačinjavali pripadnici Patriotske lige i Zelenih beretki, koje je utemeljila Stranka demokratske akcije za potrebe obrane bošnjačkih nacionalnih interesa, stoji u priopćenju iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

“S obzirom na to da u politici ništa nije slučajno, stoga ni ‘Platforma’ (Koalicije SDP, SDA, HSP i NS Radom za boljitak) nije slučajno potpisana, nego je ona produkt zajedničkih interesa SDP-a, SDA i HSP-a BiH, uperena protiv većinske izborne volje hrvatskog naroda i drugačijeg ustavnopravnog htijenja koje u Bosni i Hercegovini iskazuje hrvatski narod.

Postizborna matematika i konstrukcija kroz Daytonski mirovni sporazum i Izborni zakon BiH uspjela je u Domu naroda FBiH okupiti dvotrećinsku većinu u kojoj je i jedna trećina pripadnika hrvatskog naroda.

Sve ovo bilo bi normalno da je proizišlo iz izbornog sustava na cijelom području Federacije BiH, ali je proizišlo iz onih dijelova FBiH koji su bili pod kontrolom Armije BiH. S obzirom na to da županije i općine koje je HVO branio u Domovinskom ratu nisu dostavili svoje kandidate u Dom naroda svjesno oklijevajući da ne dovedu hrvatski narod u kolonijalni položaj uviđajući izborni inženjering i tajne dogovore između HSP-a, SDP-a i SDA, mi, hrvatski branitelji pripadnici HVO-a dajemo punu potporu HDZ-u BiH i HDZ-u 1990 da istraju i ne dopuste podređivanje hrvatskog naroda, koji je suveren i konstitutivan, većinskom bošnjačkom narodu”, navodi se u priopćenju.

“Velikobošnjački planovi o građanskoj Bosni i Hercegovini nisu ništa drugo nego ideja o unitarnoj Bosni i Hercegovini. San Harisa Silajdžića o stopostotnoj BiH naišao je na tvrd orah u Republici Srpskoj i Međunarodnoj zajednici, pa se pristupilo drugoj političkoj strategiji koja se očituje kroz ‘zuhar je i 50 posto BiH’, koju je Zlatko Lagumdžija, zvani Walter, nazvao Zapadna Njemačka. Zahvaljujući petokolonaškom HSP-u BiH i potpori stranih plaćenika, koji se predstavljaju kao veliki intelektualci i ugledni profesori, od prošlih izbora hrvatski narod izložen je neviđenom medijskom linču iz Sarajeva.

Mi dragovoljci i veterani Domovinskog rata nemamo dvojbe o kakvom se scenariju se radi i poručujemo koaliciji ‘Walter-Wolf’ koja nam pjesmom šalje poruku ‘Vratit će se Walter, j…. će vam mater’ da poslušaju pjesmu našeg omiljenog pjevača Thompsona ‘Nećete u Čavoglave dok smo živi mi'”, stoji na kraju priopćenja iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskoga rata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*