Kosor Cvetkoviću uručila prijevode vrijedne 8 milijuna eura

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor uručila je danas u Banskim dvorima srbijanskom premijeru Mirku Cvetkoviću hrvatski prijevod pravne stečevine Europske unije, ističući kako želi da taj “čin bude uistinu zalog naše dobre suradnje, prijateljstva između dvije naše zemlje i naša snažna potpora našem susjedu”. “Mislim da mogu reći da tom svečanom predajom… otvaramo jednu sasvim novu knjigu u suradnji između dvije susjedne zemlje”, izjavila je Kosor.
U te prijevode RH je uložila oko 8 milijuna eura i radi se o 100.000 stranica prijevoda, kazala je Kosor i podsjetila je da je drugim susjedima, zemljama jugoistoka Europe, već predala prijevod na konferenciji u Brdu kod Kranja u ožujku ove godine. “Hrvatska će snažno, to je poznata činjenica, podupirati sve svoje susjede, cijeli jugoistok Europe na njihovom europskom, euro-atlanstskom putu, a svakako u tom smislu i Republiku Srbiju. Naša potpora je stvarna i mislim da će ona biti još snažnija u trenutku kad Hrvatska postane 28. članica Europske unije”, istaknula je hrvatska premijerka.
Cvetković je novinarima u Zagrebu izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska “praktički pri kraju” puta u EU. “To će nam to omogućiti da iskoristimo iskustva, bilo u obliku savjeta ili druge vrste potpore, kao što je i ova koju ste upravo vidjeli vezano za ove prijevode”, rekao je Cvetković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*