Kosor: Hrvati u BiH moraju ostvariti punu jednakopravnost

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u popodnevnim satima posjetila je Orašje gdje se susrela s predstavnicima općinskih i županijskih vlasti te s posavskim gospodarstvenicima.

Dobrodošlicu hrvatskoj premijerki zaželio je načelnik općine Orašje Đuro Topić i predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Oršolić. U ime gospodarstvenika dobrodošlicu hrvatskoj premijerki uputio je Tomislav Antunović, gospodarstvenik koji, osim u Bosanskoj Posavini, posjeduje poduzeća u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj.

Tijekom Gospodarskog foruma, kojem je nazočila, premijerka Kosor je kazala kako je najznačajniji projekt Republike Hrvatske i BiH na sjevernoj granici most na rijeci Savi kod Svilaja.

Najavila je dalji nastavak dobre gospodarske suradnje između BiH i Republike Hrvatske. Također je kazala da će Hrvatska bezrezervno i u potpunosti podržati put Bosne i Hercegovine prema europskim integracija.

Osvrćući se na trenutačni položaj hrvatskog naroda u BiH istaknula je da Hrvati u BiH moraju ostvariti punu jednakopravnost uz druga dva konstitutivna naroda, naglasivši da i njima treba osigurati da biraju predstavnike iz svog naroda.

Svoj posjet Posavskoj županiji, premijerka Kosor iskoristila je za obilazak franjevačkog samostana i muzeja “Vrata Bosne” u Tolisi gdje se kraće zadržala u razgovoru s gvardijanom fra Marijanom Živkovićem.

2 Comments

  1. SA HDZ TEŠKO JER TREBA ŽIVJETI U BOSNI I HERCEGOVINI ZEMLJI JEDNAKI PRAVA ZA HRVATE SRBE BOŠNJAKE I MANJINSKE NARODE.STRANKE PODJELE MORAJU OTIČI U SMRAD POVJESTI.

  2. GOSPOĐO KOSOR GLEDAJ STVARI U SVOJOJ HRVATSKOJ.HDZ JE UPROPASTIO JEDNAKOPRAVNOST HRVATA U ZADNJI 20 GODINA OTKAKO JE OBNAŠAO VLAST U INSTITUCIJAMA OVE ZEMLJE.HRVATA ZBOG POLITIKE HDZ NEMA U SARAJEVU TUZLI ZENICI I BOSANSKOJ POSAVINI.POSLIJE MRŽNJE I SUKOBA U RATU I GREŠAKA VOĐSTVA STOŽERNE BIVŠE STRANKE I NESTANKU HRVATA SA 2/3 TERITORIJE BOSNE I HERCEGOVINE JE JADNO DA HDZ GOVORI O POLOŽAJU HRVATA U OVOJ ZEMLJI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*