Kosor: Oporba duguje isprike hrvatskom narodu za to što su pobjegli iz Sabora 1991.

Oporba duguje isprike hrvatskom narodu za to što su pobjegli iz Sabora 25. lipnja 1991. kad se glasalo o samostalnosti Hrvatske, i za razoružavanje Teritorijalne obrane i za mnogo toga. Mi tu ispriku nećemo nikada dobiti, ali ćemo zato pobijediti na izborima, kazala je u nedjelju predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na stranačkom mini-saboru za I. izbornu jedinicu održanom u Domu sportova u Zagrebu. Uz stranačke čelnike i lokalne dužnosnike, među više od 2000 okupljenih bili su i umirovljeni generali, među njima i Ljubo Ćesić Rojs, koji je 2003. bio isključen iz HDZ-a.

Kosor je u svom govoru ustvrdila da HDZ nikoga na političkoj sceni ne doživljava kao neprijatelje, nego kao političke suparnike, te je poručila da HDZ stoga traži jednake uvjete za nadmetanje na izborima, što podrazumijeva i sposobnost ispričati se za grubu riječ.

»Bilo bi vrijedno i važno da netko iz te oporbene koalicije smogne hrabrosti da kaže: oprosti, ispričavam se. Bio bi to sićušan korak za čovječanstvo, ali ogroman korak korak za Kukuriku. Ali oni nemaju hrabrosti za to«, dodala je Kosor, koja je u svom govoru opširno govorila o rezultatima svoje vlade, posebno o završetku pristupnih pregovora i borbi za gospodarski oporavak. Najavila je da HDZ u idućem mandatu namjerava nastaviti smanjivati neporezna davanja, a deficit do 2013. godine prepoloviti. Najavila je i nastavak borbe protiv korupcije.

»Mi smo se tu najviše izložili, mi tu najviše trpimo, imamo najveću štetu u toj borbi i nosimo najteži križ, ali izdržat ćemo, jer to je važno za hrvatsku budućnost. I do kraja mog političkog života jedan od osobito važnih ciljeva bit će to da borba protiv korupcije dođe do svake stranke, svakog pojedinca, bez obzira kako se zvao, na njegovu moć i na sve čime nam prijete. U tome ne smijemo posustati i zato je važno dobiti novi mandat«, kazala je Kosor.

Koordinator za I. izbornu jedinicu Gordan Jandroković rekao je da je HDZ ostvario sve strateške nacionalne ciljeve u proteklih 20 godina i žestokim se riječima obrušio na oporbu.

»Hrvatska je nama ostvarenje snova, a za njih nužda koju su dobili iako je nisu htjeli«, kazao je Jandroković. Osvrćući se na SDP-ove tvrdnje da je Zagreb njihova utvrda, Jandroković je poručio da je SDP od Zagreba napravio »utvrdu nesposobnosti, neznanja i nepotizma te partijskoga kadroviranja«.

»Grad Zagreb je sramota SDP-ove vlasti, a ne primjer dobrog vladanja«, dodao je. Upitao je zar netko misli da bi Radimir Čačić i Slavko Linić bili bolji u jačanju investicija, Milanka Opačić i Željko Jovanović u zaštiti obitelji i socijalnih prava, Ingrid Antičević Marinović i Ranko Ostojić u vladavini prava i nultoj stopi tolerancije na korupciju, Vesna Pusić u vanjskoj politici ili Dragica Zgrebec u poljoprivredi, a spominjanje tih imena izazvalo je burno negodovanje publike.

»Zar netko misli da Zoran Milanović i SDP mogu bolje voditi ovu zemlju od Jadranke Kosor? Pa, naravno da ne mogu. Nećemo se obeshrabriti. Imamo čvrstu i odlučnu ruku predsjednice Jadranke Kosor koja dobro zna što može, hoće i što je ostvarila i zato svi zajedno idemo po nove četiri godine mandata«, poručio je Jandroković.

Izvor: Vjesnik, Zagreb

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*