Kosor: Ulazak Hrvatske u EU pomoći će i Hrvatima BiH

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom vrhbosanskim, i banjolučkim biskupom Franjom Komaricom, priopćeno je iz hrvatske vlade.

Kardinal Puljić i biskup Komarica zahvalili su hrvatskoj premijerki na izradi Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske i istaknuli potrebu što skorijeg donošenja zakona koji će provesti mjere iz Strategije. To će, kako su kazali, donijeti novi prostor za bolju suradnju, posebno na gospodarskom planu.

Hrvati u BiH u iznimno su teškoj situaciji, bez infrastrukture, bez radnih mjesta, a nerijetko i bez temeljnih ljudskih prava, što je osnova za ravnopravnost u BiH.

Pomagati Hrvatima u BiH naša je Ustavna obveza, rekla je premijerka Kosor i dodala da će završetkom svojih pregovora za ulazak u Europsku uniju Hrvatska dobiti novu poziciju u odnosu na BiH, što će se pozitivno odraziti na potporu Hrvatima u toj zemlji.

Istaknula je i kako je spomenuti Zakon o odnosima RH s Hrvatima izvan RH u izradi te da će do kraja ljetnog zasjedanja ući u saborsku proceduru.

Kardinal Puljić i biskup Komarica pozvali su predsjednicu Vlade da posjeti Bosnu i Hercegovinu te da otvori 8. gospodarski forum u organizaciji Caritasa i Udruge Hrvata „Prsten“.

4 Comments

 1. laze KOSORKA,,,
  LAZU I UVLACE SE PONOVO BISKUPI I KARDINALI,,,
  HRVATI BIH SU IZDANI I PRODANI OD PERECIJE I CRKVE–ALIJA IZETBEGOVIC JE ZAJEBAO I VATIKAN I CRKVU BIH HRVATA–MUSLIMANI SU DOBILI DRZAVU–CRKVA I KARDINALI OSTADOSE BEZ STADA I OVACA–ZASLUZENO,,ETO VAM KARDINALI BOSNA BEZ OVACA.

 2. m.c. djelomično ste u pravu,
  a sto se tice stada u BiH, RS, Federaciji ovdje njima ne treba stado, prizivaju oni to stado, ali kada se obratis za pomoć, jednostavno te ignorisu(lično iskustvo).
  A što se tiče Kosor i njenih obećanja…. samo neki Hrvati u Bosni uživaju privilegije, ali 90% su neprimjećeni.

  • ako sam makar djelomicno u pravu–ZADOVOLJAN SAM–sto se tvoga iskustva tice zao mi je–SVI HRVATI KOJI NE ZASLUZUJU POMOC REP.HRVATSKE TREBAJU BITI IZBRISANI–ISTO TAKO I HRVATI U FEDERACIJI,,ali isto tako i nasljedne i nepravedne mirovine SEHIDA–tu muslimani u federaciji ne prave problem–ZASTO?
   MI SMO TU PROGUTAN I IZDAN NAROD.

 3. znam tesko jeste nama hrvatima ,katolicima sto ovdje sva vrata za hrvate nepostoje otvorena !!!!na sve mislim ….znaju oni koji su da ih od stida neprozivam …ja koja sam rodjena u hr kao katolik i ovde 2 djece rodila danas ljudi vec 9zna se bez ikakvih prava 0 nemaju pravo ni na primitak u drzavljanstvo rep. hrv. tako potpisa g. t. karamarko a licno je rodjen u istoj hrvatskoj ali poslije mene 4 god. pitam se da li je i njegova zena ganjala kao ja i moja djeca gomilu dok. bila u slav,brodu na razg. u mupu i opet dobili odbijenicu ..i sta reci takvima …nista cekati samo da im afere isplivaju i reci -hvala ti boze racun si ti podmirio umjesto moje djece 0 a obracala sam se i biv. pred. mesicu covjeku iz orahovice kraj mog mjesta rodjenja ali NIJE KOMPETENTAN BIO I SHVATAM …ali sto nepozva T. KARAMARKA ILI NAS KONZULAT DA SE VIDI DA JA NISAM I MOJA DJECA KATOLICI DA NISMO KRIMINALCI A DA SE POSTUPA GORE NEGO DA JESMO ..I DOK SU HRVATSKOM SETALI I SECU PRAVI KRIMINALCI SA PUTOVNICAMA POTP. OD KARAMARKA JA OD STIDA NESMIJEM RECI OD KUDA SAM ..ETO VAM GOSPODO SIDJITE MEDJU NAROD DA VIDITE STA RADITE I MISLITE KAKO STE BOGOM DATI PA SE KO BOGOVI PONASATE SOKIRANA SAM BILA ODBIJENICAMA ALI DOCI CE SVE NA SVOJE …POLAKO G. KARAMARKO VAS POTPIS SE MOZE CEKAT PRILIKOM ULASKA U JEDNU INSTITUCIJU A KOJU …PA VI TO ZNATE …MOJE ZELJE DA SE TO I DESI A HRVATI NICIM NISU ZASTICENI I NELAZIMO SE OSNJEHUJUCI SE OSMJEHO BR 5 …NAMA JE KRVAVO POD NOKTIMA A VI UZIVAJTE BOGOVI UMISLJENI….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*