Kosor: Zauvijek prošla vremena kada su hrvatski premijeri Beograd pitali za dopuštenje

Vremena kada su hrvatski premijeri odlazili u Beograd pitati za savjet i dopuštenje, na sreću, zauvijek su prošla, izjavila je danas hrvatska premijerka Jadranka Kosor komentirajući jučerašnju izjavu srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, koji je prilikom posjeta Banjoj Luci neizravno kritizirao Kosor zbog njezinih izjava danih tijekom posjeta Kosovu.

»Gledajući neke istupe jučer, moram reći da neki političari i u Hrvatskoj i u Srbiji još uvijek nažalost nisu shvatili nakon 20 godina samostalnosti Republike Hrvatske da hrvatski narod ni hrvatski premijeri neće više nikada dolaziti u Beograd pitati za savjet, molbu za dopuštenje da čine ovo ili ono ili da dobiju zabranu da čine ovo ili ono. Ta su vremena zauvijek, na sreću, prošla«, kazala je Kosor odgovarajući na pitanja novinara prilikom posjeta Obučnom centru vodiča i službenih pasa »Satnik Krešimir Ivošević« u Dugom Selu.

Premijerka nije komentirala izjave predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj Milorada Pupovca, koji je jučer izrazio zabrinutost zbog poruka premijerke prilikom posjeta Kosovu, ustvrdivši kako o tome već rekla sve što je imala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*