Kosovo podijeliti, a ako se RS odcijepi pripojit će se Srbiji

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je je za tjednik NIN da Kosovo treba podijeliti između Srbije i Albanije.

– Pokušali smo ratom braniti Kosovo, nismo uspjeli. I zato govorim o razgraničenju, dok još nije kasno. A to znači korekciju granica dvije susjedne države, Srbije i Albanije, kazao je Dačić koji smatra da je Srbija napravila pogrešku, jer o Kosovu nije razgovarala s Albanijom.

– Srbija nije trebala priznati nikoga kao glavnog pregovarača s druge strane osim Albanije. Zar smo stvarno naivni i mislimo da će Kosovo opstati kao nezavisna i samostalna država, upitao je Dačić, koji smatra da “srpskom narodu ne trebaju bajke o multietničkom životu”.

– Čekajte, ako sutra Republika Srpska na referendumu donese odluku o ocjepljenju, što će oni biti? Nezavisna država ili će donijeti odluku o priključenju i zajedničkom životu sa Srbijom? To je normalno, zato što je to isti narod. Zar u Prištini i Tirani žive različiti Albanci? Oni nam sada pričaju o multietničkom Kosovu –  kazao je Dačić.

2 Comments

  1. kako ce to prihvatiti u DJAMAHIRIJI OD FEDREACIJE–DOSLA KOKA PO SVOJE–EUROPA CE TO OCITO NA KRAJU POPDRZATI,,

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*