Krešić tvrdi: Vuković je sam zatražio svoju suspenziju!

Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala, korupcije, ratnih zločina i zloporabe narkotika Vjekoslav Vuković suspendiran je na osobni zahtjev, nakon što ga je Županijski sud u Rijeci nepravomoćno osudio na devet mjeseci zatvora zbog optužbi za posredovanje u nabavci oružja koje je trebalo biti korišteno u atentatu na dva djelatnika osiguranja u listopadu 2008. godine.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić potvrdio je hrvatskim medijima da je Vuković podnio zahtjev za preventivnom suspenzijom.

“Prvostupanjska presuda suda u Rijeci nije imala pravnu snagu na status pomoćnika ministra Vukovića. Ali, s obzirom na to da je riječ o moralnoj osobi, gospodin Vuković je, kako sam informiran, sam uputio zahtjev za suspenzijom”, rekao je Krešić.

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović potpisao je jučer suspenziju, do okončanja sudskog postupka, pomoćniku ministra za borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala, korupcije, ratnih zločina i zloporabe narkotika Vjekoslavu Vukoviću.

Vukovića je 8. lipnja Županijski sud u Rijeci nepravomoćno osudio na devet mjeseci zatvora zbog optužbi za posredovanje u nabavci oružja koje je trebalo biti korišteno u spomenutom atentatu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*