Kristina Ćurković kažnjena sa 102 eura zbog skidanje zastave EU-a

Splićanka Kristina Ćurković osuđena je na novčanu kaznu u iznosu od 102 eura zbog uklanjanja zastave Europske unije sa zgrade Banovine u travnju prošle godine i stavljanja zastave Republike Hrvatske.
Mlada Splićanka je aktivista Udruge “Volim Hrvatsku, ne u EU”, a osuđena je na Prekršajnom sudu u Splitu zbog remećenja javnog reda i mira.

Na suđenju je u svoju obranu izjavila da je samo štitila ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, naglasivši da zastave imaju posebnu težinu, jer simbolizuju vlast nad određenim teritorijem.

“U posljednjem ratu naši su očevi bili primorani uzeti puške i braniti svoju zemlju. Ja sam s tim poticajem skinula zastavu i postavila onu zbog koje su bili mučeni, silovani, ubijani i masakrirani. Zastave imaju svoju posebnu težinu jer simboliziraju vlast nad određenim teritorijem”, izjavila je u svojoj obrani Ćurković.

Sudilo joj se prema Zakonu o javnom redu i miru, točnije zbog prekršaja iz članka 18. jer je uklonila javno istaknuti predmet, imovinu Grada Splita

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*