Krišto, Bevanda i Herceg još nisu napustili službene stanove u Sarajevu

Predsjednica Federacije BiH u prethodnom mandatu Borjana Krišto, te federalni ministri finansija i turizma u prethodnom mandatu, Vjekoslav Bevanda i Nevenko Herceg, još nisu napustili službene stanove Federacije BiH, piše sarajevski tisak. Riječ je o dužnosnicima HDZ BiH, stranke koja osporava legalnost izbora nove federalne vlade, na čelu sa SDP-ovcem Nerminom Nikšićem.

Istodobno, povjerenstvo za statusna pitanja članova Vlade FBiH i njihovih savjetnika s novim federalnim ministrom obrazovanja Damirom Mašićem na čelu, prošlog tjedna donijelo je prva četiri rješenja o dodjeli službenih stanova u Sarajevu novim članovima Vlade.

Stanove su dobili ministar finansija Ante Krajina, koji je inače iz Tomislavgrada, poljoprivrede Jerko Ivanković Lijanović iz Širokog Brijega, pravde Zoran Mikulić iz Mostara, te okoliša i turizma Branka Đurić iz Brčkog.

Novu Vladu Federacije BiH formirale su na kontroverzan način stranke potpisnice tzv. Platforme – SDP BiH i SDA iz Sarajeva, te dvije manje stranke sa sjedištem u Hercegovini, HSP BiH i Narodna stranka Radom za boljitak, iza koje stoji Mesna industrija Lijanovići.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*