Krišto: Disolucija BiH je moguća

Platforma predstavlja najprizemniji oblik političke mimikrije i, najblaže rečeno, medijske manipulacije javnim mnijenjem. Svaki bolji poznavatelj političkih prilika u zemlji će s pravom kazati da je ovo opasna avantura unaprijed osuđena na propast i guranje zemlje u definitivnu disoluciju.

Svaki koncept kojim se zanemaruje volja birača je nedemokratski čin. Opasnost je u tomu što se takvim neodgovornim istupima povećava međunacionalno nepovjerenje i destabilizira ionako nestabilna sigurnosna situacija u zemlji. Jasno je da se pod modelom navodne građanske opcije nevješto krije centralistički model uređenja BiH, koji je već odavno poznat.

Možda je takva platforma, pa i koncept na određen način prihvatljiv nekom biračkom tijelu, premda bi trebalo da budu svjesni koje sve opasnosti taj koncept nosi u sebi. Disolucija jedne zemlje u danim političkim i društvenim okolnostima je realno moguća, pa stoga ne vidim što bi to BiH u tom pogledu bila izuzetak.

Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH i potpredsjednica HDZ BiH, u intervjuu za Nezavisne novine, u odgovoru na pitanje kako komentira platformu o zajedničkom djelovanju koju su potpisali SDP, SDA, HSP i Narodna stranka Radom za boljitak

10 Comments

  1. Ono sto je sigurno da nikada nece biti kao sto je bilo, da ne moze ostati ovako kako jeste, no sto ce sutra biti.

    Podrska i samo naprijed Predsjednice !!!

  2. HDZ = velikosrbska stranka,stranka koja bi bez SNSD-A bilaA gotovo NIŠTA.Mi tj HSP smo 100 % Hrvatska stranka…
    to je činjenica bunite se Borjana sram Vas bilo mislili ste srbskim glasovima biti predsjednica……

  3. Ona se bori za Čovića i mafiju oko njega koja ovom jadnom narodu zagorčava život zadnji propali 20 godina.Kada voli toliko svoj narod koliko je Sarajevski Hrvata zaposlila ili koliko je obezbjedila školsko obrazovanje na maternjem jeziku djeci iz svoga naroda u Sarajevu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*