Krišto: Lagumdžijina politika vraća unatrag ne samo BiH, već i susjedne zemlje

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH za predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto smatra da prijedlog stranaka okupljenih oko tzv. Platforme SDP BiH da se na to mjesto imenuje Slavo Kukić, predstavlja stvaranje krize u BiH, napominjući da je BiH demokratska država.

– Mora se poštovati princip rotacije i na to mjesto trebalo bi izabrati hrvatskog predstavnika, i to onog koji predstavlja 90 posto Hrvata u BiH, izjavila je Krišto, prenosi agencija Srna.

Prema njezinim riječima, takav pristup uvažavanja Hrvata je i poštovanje duha i slova Daytonskog sporazuma, a i Ustava BiH.

“Ovakvo stanje koje zagovaraju (lider SDP BiH Zlatko) Lagumdžija i njegovi suradnici, ne samo da unazad vraća BiH već i njezino okruženje”, smatra Krišto.

Predsjedništvo BiH predložilo je prije dva dana Parlamentarnoj skupštini BiH Slavu Kukića za predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Kukić, koji je kandidat stranaka okupljenih oko platforme, dobio je sedam bodova, kandidat Narodne stranke “Radom za boljitak” Mladen Ivanković Lijanović šest, a kandidat dva HDZ-a Borjana Krišto pet bodova, nakon što su zbrojeni glasovi tri člana Predsjedništva BiH.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*