Krišto: Predsjedatelj Vijeća ministara treba biti Hrvat iz HDZ-a

Potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto smatra da da će novi predsjedatelj Vijeća ministara BiH biti Hrvat i to iz HDZ-a BiH.

– Imajući u vidu ranije pregovore, mislim da će ovog puta predsjedatelj Vijeća ministara BiH biti iz reda hrvatskog naroda. S obzirom na izborne rezultate, legitimitet za to pripada HDZ-u BiH, kazala je Krišto.

Ona je ocijenila da je Ustav BiH nepravedan i neodrživ i da to najbolje oslikava izbor člana Predsjedništva BiH, koji je navodno iz reda hrvatskog naroda, a za kojeg su glasovali Bošnjaci.

Krišto, koja je predsjednica Federacije BiH, u izjavi lokalnim medijima u Livnu, istaknula je da BiH mora prioritetno pristupiti ustavnim promjenama na principu apsolutne ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda.

Prema njezinim riječima, jedino tako uređena BiH može imati budućnost, biti stabilna i jamčiti sve što je potrebno njenim narodima i građanima.

Potpredsjednica HDZ-a BiH je na proteklim općim izborima u BiH, koji su održani 3. listopada, bila kandidat HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

1 Comment

  1. A ovi iz ostalih stranaka nisu hrvati?? HDZ 1990, tocnije dojucerasnje kolege gđe. kristo vise nisu hrvati :S mislim da ovo ima puno manje veze sa hrvatstvom, a puno vise veze sa pohlepom

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*