Kriza trese HSP: Krajina je još u petak trebao izaći iz Vlade FBiH

Josip Perić, dopredsjednik HSP-a BiH i izaslanik u Doma naroda FBiH, izjavio je u u razgovoru za Dnevni avaz da Federalna vlada nikada nije bila bliže padu! Po njegovim riječima, razdor u HSP-u preozbiljan je i vrlo teško će doći do pomirenja, osim ako se, kako je rekao, ekipa iz Hercegovine ne opameti.

Perić je otvoreno zaprijetio da će ministar financija FBiH Ante Krajina, koji je dio njegove grupe iz Tomislavgrada, napustiti Vladu FBiH.

“To bi značilo završetak platforme i rekonstrukciju Federalne vlade, što je, prema meni, vrlo blizu realizacije. U tom slučaju, HSP ispada i svih kombinacija i neće ga biti nigdje… Ponavljam, Federalna vlada nikada nije bila bliže padu. A apsolutni krivici za to su HSP i njegovo vodstvo”, rekao je Perić.

Po njegovim riječima, Krajina je još u petak trebao napustiti Vladu. “Nije ju napustio samo iz poštovanja prema premijeru Nerminu Nikšiću, koji je molio da ostanemo u Vladi i da sve drugačije razriješimo. Ante Krajina dio je naše ekipe. Ako odlučimo da napusti Vladu FBiH, on će je napustiti”, izjavio je Josip Perić za Dnevni avaz.

2 Comments

  1. Hrvatska stranka prava po samom svom nazuvu onaje nacionalna stranko. Nacionalna stranka nemoze da potpadne i da sluzi neprijatelju koji priprema mracni plan za unistenje Hrvata

    • POTPORA HSP BiH i politici stranke.Oni koji prave pometnje i ruše stranku neka idu i ostave stranku na miru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*