Kubanski motivi Hrvoja Puškarića u galeriji Aluminij

Izložbeni prostor Galerije Aluminij ugostit će u petak, 16. studenog, na dar mostarskim ljubiteljima likovnoga stvaranja, izložbu umjetničkih radova hrvatskoga akademskog slikara Hrvoja Puškarića, iz njegova ciklusa nazivlja I kad slikom pričam priču, Habana, arte y pasion.

Svečanost otvorenja zakazana je za 20 sati, izložba ostaje otvorenom do 30. studenog, a radove je moguće razgledati svakim djelatnim danom, u razdoblju od 7 do 20 sati.

Puškarić je rođen u Zagrebu 1975. godine, a podrijetlo vuče iz Like i Gorskoga Kotara, koji su često u središtu njegovih likovnih zanimanja. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, slikarski odjel, 1993. godine, u klasi prof. Danijela Žabčića, a diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, na odjelu slikarstva, u klasi prof. Josipa Vasilija Jordana, 1998. godine. Na poslijediplomskomu je studiju (Academia de Bellas Artes, Sevillla) godine 2000. diplomirao u klasi prof. Carmen Manero G.

– U svojemu slikarskom opusu, uza brojne posvojene krajolike, oblikovane mjerom realistične opisanosti, Hrvoje Puškarić posvetio je atraktivnoj motivici, vezanoj uza njegove česte boravke na Kubi, prizore iz života na tom nama poznatom i nepoznatom otoku Puškarić je interpretirao sintezom svojevrsne hiperrealističke preciznosti i ekspresionističke pokrenutosti – zapisao je, između ostaloga, likovni kritičar Stanko Špoljarić, promišljajući o djelima ovoga stvaratelja.

Puškarić je dosad ostvario studijska putovanja na Kubu, u Andaluziju i u Australiju, izlagao je samostalno na više od četrdeset izložbi, predočavajući likovnoj publici radove i na desetak skupnih izložbi, kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta. Živi i stvara u Zagrebu.

Inače, prostorije susjednoga Kluba Aluminij, večer prije (četvrtak, 15. studenog) ustupljene su za potrebe otvorenja izložbe dokumentarnih svjetlopisa koje prate rast i razvitak Elektroprivrede HZ Herceg-Bosne, u povodu obilježavanja 20 godina postojanja toga poduzeća. Ta će izložba će biti otvorena u 19 sati.

Ulazak na sva zbivanja u Galeriji i u Klubu Aluminij tradicionalno je besplatan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*