Kučan s Dodikom o ustavnoj reformi u BiH

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik razgovarao je danas s Milanom Kučanom, specijalnim izaslanikom Vlade Republike Slovenije.

Dodik je Kučanu prenio stavove Republike Srpske o najvažnijim pitanjima u Bosni Hercegovini.

Stavovi Republike Srpske, koje je. Kučanu iznio Dodik, između ostalih, bit će dio izvješća koji će Milan Kučan predstaviti Vladi Slovenije, a sve u funkciji predstojećeg summita EU, priopćeno je iz Ureda predsjednika RS.

Kučan je, podsjetimo, ranije rekao da će njegova uloga biti kontaktiranje triju strana u BiH da bi se ispitala njihova spremnost za potrebne ustavne reforme u BiH, što je jedan od osnovnih uvjeta njezina bržeg približavanja Europskoj uniji.

“Ne namjeravam davati recepte. Cilj misije u prvom je redu da se ustanovi postoji li i kolika je spremnost političkih snaga u toj državi, nakon nedavnih parlamentarnih izbora, za radikalnije ustavne reforme koje bi omogućile veću djelotvornost države i njezino približavanje europskim integracijama”, rekao je Kučan.

Njegovo izvješće o tome bilo bi povjerljive prirode, a Kučanova misija izvjestitelja slovenske vlade o pitanjima ustavne reforme u BiH trajala bi do sredine iduće godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*