Kukić nije prošao u parlamentu, dobio opću, ali ne i entitetsku većinu

Slavo Kukić, mandatar za sastav novog Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, nije na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održanoj u srijedu u Sarajevu dobio potreban broj glasova da bi preuzeo poziciju državnog premijera.

Takav rezultat je očekivan, a kako je nakon sjednice i službeno priopćeno, na danas okončanoj 4. sjednici Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH, zaključeno je da će Odluka o imenovanju Slave Kukića na mjesto predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, biti donesena usuglašavanjem unutar Kolegija budući da je Kukić dobio opću, ali ne i entitetsku većinu.

Naime, Kukića nisu podržali zastupnici stranaka iz Republike Srpske (RS). Protiv njegovog izbora bilo je deset zastupnika iz tog entiteta, jedan je bio suzdržan, a za Kukićev izbor nitko od zastupnika iz RS-a nije glasovao.

Podsjetimo, Kukića su za poziciju državnog premijera podržale stranke okupljene oko tzv. Platforme SDP BiH.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović je na početku sjednice podsjetio da je Predsjedništvo BiH na 9. sjednici održanoj 14. lipnja ove godine donijelo Odluku o imenovanju Slave Kukića za predsjedatelja Vijeća ministara BiH, nakon čega su održane dvije sjednice Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara BiH na kojima je razmatrano pitanje imenovanja predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Povjerenstvo za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, na sjednici održanoj 23. lipnja nije dala preporuku Zastupničkom domu PSBiH za imenovanje  Slave Kukića na dužnost predsjedatelja Vijeća ministara BiH. Kolegij Zastupničkog doma je Mišljenje nadležnog povjerenstva dobio 24. lipnja nakon čega je zakazao današnju jednicu Zastupničkoga doma.

Kukić je na današnjoj sjednici prezentirao Ekspoze, poslije kojeg je uslijedila rasprava.

4 Comments

  1. Tkoje tal Kukic. Jeli on judino kopile.Hrvati budite oprezni. takvi pokvarenjaci radi podmuklo sto financiraju bosanski mudadini.

      • KUKIC JE SMRAD KOJI IMA JOS SAMO LJUDSKI OBLIK–JEL TO SIPA ILI SARAJEVSKI LAZNI PRAVAS–DE BRE BOSNJO ODJEBI SA SVOJIM MUDJAHEDINSKIM RAZMISLJANJIMA,,SVAKA CRKVA JE OD DJAMIJE BOLJA

        • Izdajnik jesam ali muđahedin nikad i nigdje.Hrvat koji misli svojom glavom i ima svoje mišljenje različito od HDZ BiH i HDZ 1990 i koji vjeruje samo stranci HSP Bosne i Hercegovine.Moj idol je Blaž Kraljević koji je žrtva politike Herceg Bosne i HDZ Bosne i Hercegovine.Takav ostao i bio i ostaču do groba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*