Lagumdžija: Kad budem htio, Josipoviću ću telefonom reći što mislim

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) Zlatko Lagumdžija ocijenio je da je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u izjavi koju mu je javno poslao ovog tjedna prenio dvije važne poruke – da je referendum u Republici Srpskoj nepotreban te da je to unutarnje pitanje druge države.

“Konstatirao je (Josipović), konačno, da je referendum u Republici Srpskoj nepotreban i besmislen i da je protiv referenduma u tom entitetu. Drugi važan dio njegove izjave jest da je BiH druga država i da se on ne želi miješati. Mislim da su to dvije važne stvari”, rekao je Lagumdžija u sarajevski “Dnevni avaz”.

Na pitanja o ostalim konstatacijama predsjednika Josipovića koje se odnose izravno na Lagumdžiju, predsjednik SDP-a BiH je odgovorio kako to ne drži posebice važnim.

“Kada budem htio komentirati ostatak njegove izjave, pozvat ću ga telefonom pa ću mu reći što mislim”, rekao je Lagumdžija.

Predsjednik SDP-a BiH prije je javno pozvao hrvatskog predsjednika i predsjednika Srbije Borisa Tadića da se očituju o referendumu koji namjeravaju provesti vlasti u Republici Srpskoj i tako dovesti u pitanje opstanak Suda i Tužiteljstva BiH.

Predsjednik Josipović Lagumdžiji je na to, uz posredovanje medija, poslao pisani odgovor u kojemu je istaknuo kako ne smatra dobrim nikakav pokušaj donošenja odluka bez suglasnosti sva tri naroda u BiH.

Lagumdžiji je pak prebacio kako je propustio priliku zajedno s njime posjetiti stratišta iz proteklog rata, no znao je dolaziti u Zagreb i tražiti potporu za svoje “postizborne slagalice”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*