Lagumdžija: Možemo razgovarati tek kada budu ukinuti pečati za nacionalni ekskluzivitet

Mora biti uvažena činjenica da su stranke potpisnice političke platforme stranke koje predstavljaju građane ove zemlje, ali i stranke koje predstavljaju i Srbe i Hrvate i Bošnjake u mjeri u kojoj su građani za njih glasovali. Nije moguće izbaciti ove stranke iz vlasti zato što im HDZBiH ne da pečat da su oni pravi Hrvati, izjavio je medijima u Sarajevu predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

“Kada budu ukinuti pečati za nacionalni ekskluzivitet onda možemo razgovarati o tome kako ići dalje”, istaknuo je Lagumdžija.

Dodao je da je 2. ožujka razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem te da je u tijeku susreta ponovo pozvao HDZ BiH da zajedno naprave vladu koja će okupljati ljude na jasnom i preciznom programu.

“Ostao sam u obavezi prema Čoviću da mu iznesem konačne stavove SDP-a nakon današnje sjednice Predsjedništva SDP-a BiH. Za nas je stvar savršeno jasna: mi ćemo formirati Dom naroda FBiH, kreirati proračun FBiH, usvojiti proračun FBiH i to je jedino sigurno”, rekao je Lagumdžija.

Potom je dodao: “Volio bih da to uradimo s HDZ-om jer bi to sigurno bilo kvalitetnije rješenje. Ali, ukoliko oni ne žele prihvatiti činjenicu da je prošlo vrijeme jednopartijskih sustava u ovoj zemlji, onda mi je zaista žao.”

Ponovio je da SDP nije stranka koja blokira proces formiranja vlasti.

“Mi s osvojenih 300.000 glasova ne možemo dozvoliti da netko sa 100.000 glasova traži da ima sve, baš sve, a da SDP nema ništa. To nije normalno, ali nastranu to što nije normalno, već nije u skladu s Ustavom”, rekao je Lagumdžija.

Onima koji prizivaju kaos Lagumdžija je poručio da ne smiju imati nikakve iluzije jer, kako je rekao, “neće se dogoditi nikakav kaos”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*