Lagumdžiji pozlilo usred gostovanja na FTV-u, Avaz tvrdi da su ga pokušali otrovati

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumdžija u stabilnom je stanju nakon što je proveo noć u sarajevskoj bolnici gdje je smješten u četvrtak navečer, potvrdila je u petak ujutro glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandrić.

“Napravljena je kompletna dijagnostika i svi vitalni parametri su stabilni”, kazala je Jandrić, dodajući kako bi Lagumdžija tijekom dana trebao biti pušten iz bolnice.

Lagumdžija je hospitaliziran nakon što mu je u četvrtak navečer pozlilo u studiju TV Federacije BiH (FTV) gdje je govorio o sporazumu o programskoj suradnji koji su dan ranije postigli SDP i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Lagumdžija je bio suočen s nizom oštrih pitanja voditeljice Antonije Avram koji su bili na tragu burnih kritika sporazuma SNSD-a i SDP-a što su se mogle čuti u javnosti.

“Mogu li ja dobiti čašu vode”, upitao je iznenada Lagumdžija nakon tridesetak minuta burne rasprave s voditeljicom da bi nakon toga ustao i nestao iz vidokruga kamere pa voditeljici nije preostalo ništa drugo nego da odjavi intervju “zbog izvanrednih okolnosti”.

Dnevni avaz kojega vodi Fahrudin Radončić, Lagumdžijin politički saveznik, u petak je optužio FTV za zdravstvene poteškoće šefa socijaldemokrata, sugerirajući čak kako su ga u zgradi javne televizije – pokušali otrovati. Taj list tvrdi kako je kompletan radio-televizijski servis u BiH u rukama radikala Stranke demokratske akcije (SDA).

Prije nego što mu je pozlilo, Lagumdžija je u četvrtak navečer kazao kako je zaprepašten lavinom kritika upućenih na račun sporazuma SDP-SNSD koji bi trebao poslužiti kao osnova i za uspostavu nove vladajuće koalicije u zemlji u kojoj bi sudjelovali i HDZ BiH, HDZ 1990, Radončićev Savez za bolju budućnost (SBB) te Srpska demokratska stranka (SDS) dok bi SDA definitivno prešla u oporbu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*