Legendarna Suzanne Vega održala odličan koncert u Zagrebu

Legenda američke rock scene, kantautorica Suzanne Vega, nastupila je u srijedu navečer pred punim auditorijem Scene Gradec na zagrebačkom Gornjem gradu.

Temperatura se taman spustila na ugodnih 20 stupnjeva celzija kada se simpatična pjevačica popela na pozornicu, jednostavno odjevena, s akustičnom gitarom u ruci.

Nastupila je uz pratnju samo jednog glazbenika, nije plesala ni skakala s pozornice, nije svirala dodatne instrumente niti mijenjala gitare prije svake pjesme, nije usmjeravala mikrofon publici i zahtijevala ponavljanje refrena, a ipak je uspjela napraviti dobru glazbenu predstavu.

Pjevala je iskreno i osjećajno, a taj osebujni melankolični glas Suzanne Vega ionako ne treba popravljati prate im sastavom. Čak je i svirka jedinog člana sastava, gitariste Gerryja Leonarda, ponekad smetala.

Program koncerta bio je uistinu raznolik pa je Vega odsvirala nekoliko starih pjesama s novih albuma, nekoliko pjesama koje je pisala za druge sastave te par brojeva iz autorske kazališne predstave.

Novije stvari ipak pokazuju da skladateljica više mari za tekst nego za glazbu pa je dio koncerta bio donekle monoton i zamoran.

Vega je spasila stvar fenomenalnim izvedbama legendarnih pjesama “Luka” i “Tom’s diner” koje je čuvala za sam kraj nastupa.

Koncert Suzanne Vega održan je u sklopu jubilarnih 30. Zagrebačkih ljetnih večeri koje priređuje Koncertna direkcija Zagreb.

(Vera Pfaff/Dnevnik.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*