Legionar Ivan Vinković iz Novih Jankovaca poginuo na Korzici

Tužna vijest stigla je u Nove Jankovce – mladić iz tog slavonskog sela nadomak Vinkovaca, 23-godišnji Ivan Vinković poginuo je na Korzici u nesretnom slučaju nakon vojne vježbe francuske Legije stranaca kojoj se pridružio tek prije nešto više od godinu dana, piše Glas Slavonije.

Mladi legionar iz Slavonije život je izgubio kada se, prije osam dana, prevrnulo transportno vozilo kojim su se u bazu na noćenje vraćali nakon vojne vježbe. U vozilu koje se prevrtalo bila su petorica legionara, četvorica su ozlijeđena, a mladi Vinković je, na žalost, na mjestu preminuo.

Lijes s njegovim tijelom jučer su u Jankovce, gdje će danas biti pokopan na tamošnjem groblju, dopratili pripadnici Legije stranaca.

“Jako, jako je teško. Moga sina više nema… A samo je maštao o vojsci, nismo ga mogli odgovoriti kad je odlučio otići”, kaže očajna majka Lucija koja je sina jedinca vidjela pred uskrsne blagdane, u Grazu.

Kobna nesreća dogodila samo dan ranije od planiranog godišnjeg odmora. Obitelj Vinković je neutješna. U njihovoj obiteljskoj kući, na stolu, stoji u okviru Ivanova fotografija u vojnoj odori, dolaze rođaci i susjedi podijeliti tugu s roditeljima, Lucijom i Josipom.

U obitelji govore kako im je strašna vijest s Korzike stigla odmah nakon nesreće. Pred kućom automobil francuskih registracijskih pločica. Ivanovo tijelo dopratili su pripadnici Legije stranaca, ostaju i na pokopu, a na oproštaju od poginulog legionara, na Korzici, bila je cijela baza jer mladi Slavonac bio je “dio obitelji”. “Mi se u Legiji stranaca smatramo obitelji,” objašnjavaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*