Lesar kazneno prijavio Milanovića: Tuži ga da nesavjesno obavlja dužnost

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar kazneno je prijavio premijera Zorana Milanovića jer Vlada najavljuje privatizaciju važnih državnih tvrtki bez Strategije upravljanja državnom imovinom, koju donosi Hrvatski sabor.

Lesar je prijavu podnio jučer, a danas je novinare u Saboru podsjetio da su Laburisti od kolovoza u nekoliko navrata Vladu upozoravali na zakonsku obvezu da Saboru predloži Strategiju upravljanja državnom imovinom.

Vlada se, međutim, oglušila o ta upozorenja, a Lesar tvrdi da je premijer Milanović u odgovoru na pitanja Laburista “dao naslutiti da će Vlada nastaviti rasprodaju državne imovine bez Sabora”. Napomenuo je da su na popisu državne imovine 63 tvrtke, 97 ustanova, zemljište, šume i vode.

“Jedini način da zaštitimo interes građana je podnošenje kaznene prijave”, rekao je Lesar koji smatra da je premijer prekršio članak 339. Kaznenog zakona, koji govori o nesavjesnom postupanju u službi “kršenjem zakona ili drugih propisa, propuštanjem dužnog nadzora ili na drugi način”.

“Čekamo odgovor Državnog odvjetništva. Želim vjerovati da će ono pomno proučiti prijavu i hitno reagirati u ovom, kao i u svim drugim slučajevima kada je u pitanju zaštita državne imovine”, rekao je Lesar.

1 Comment

  1. NACIONALNI INTERES !

    Cijenjenom gospodinu Lesaru bih predložio da u Hrvatskom Saboru inzistira na donošenju prava veta poslije koga bi se odmah po hitnom postupku pred “vrhovnim sudom” raščistilo dali su VLADINE odluke u nacionalnom interesu da se ne ponavljaju afere Sanader.Na primjer:Hrvatsko žito(pšenica}bi trebala biti proizvod zaštičen zakonom “vitalnog nacionalnog interesa”.
    Stvaranjem “trajne katedre za žito”OD GLAVNIH HRVATSKIH proizvađača žita i to unutar “ministarstva unutarnje i vanjske trgovine(jedno tijelo)”zaštitio bi se interes proizvađača kod otkupa a eliminiralo posrednike te zaštitila domača proizvodnja protiv stranih laboratoriski proizvedenih vrsta žita.(Stim hranite svinje).Proizvađač bi sudjelovao u cijeni prodaje svog rada.Strani vlasnici nekad kupe tvoju firmu,opljačkaju tehnologiju i zatvore je da im ne pravi kunkurenciju negdje drugdje.Pod lažnim nastupom investiranja u razvoj a u tome im pomažu njihove vlade.Sve prodaje strancima(državne i privatne) morale bi proči:”kroz centar za ugovore-filter”pod kontrolom saborskog tijela.U kupoprodajnom ugovoru bi morale biti priložene sve klauzole krivičnih zakona i špekulacije te obaveze za krivičnu odgovornost prvo pred hrvatskim sudovima.Ugovorom se strani kupac odriče prava imuniteta u slučaju da postane državnik.Budite dubiozni u razmišljanju.

    pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*