Lijanović: Dali smo još jednu priliku SDP-ovim ministrima da nam se pridruže

jerko-lijanovicDopredsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Jerko Ivanković Lijanović izjavio je na konferenciji za novinare da je danas u Sarajevu održan nastavak 76. sjednice Vlade FBiH kojem je nazočilo devet ministara, članova Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske stranke prava (HSP), Narodne stranke “Radom za boljitak” te ministar Desnica Radivojević.

Nisu nazočili članovi Vlade iz Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH), rekao je Lijanović i pozvao ih da nazoče novom nastavku ove sjednice, koji je on najavio za ponedjeljak, 8. travnja, u 14 sati.

U međuvremenu je iz Ureda federalnog premijera Nermina Nikšića Agenciji Fena rečeno da sve što potpiše Ivanković Lijanović predstavlja kazneno djelo i da će biti dopunjena kaznena prijava koja je već protiv njega podnesena.

Ministar za izbjegle i raseljene osobe Adil Osmanović utvrdio je na ovoj pres-konferenciji da je dopremijer danas potpisao odluku o izmjenama Poslovnika o radu Vlade, a Lijanović naveo kako očekuje što skoriju objavu u Službenim novinama, da bi i u slučaju daljnjeg izostanka SDP-ovih članova, Vlada Federacije mogla raditi.

S devet ministara ona može donositi odluke, rečeno je na ovoj konferenciji za novinare kojoj su izuzev ministara Desnice Radivojevića i Vjekoslava Čambera, nazočili svi sudionici nastavka sjednice održanog po pozivu dopremijera Lijanovića.

Lijanović je rekao kako je u preostalom dnevnom redu 76. sjednice dosta točaka o kojima izvjestitelji trebaju biti SDP-ovi ministri.

“Dajemo još jedan rok SDP-u da do ponedjeljka do 14 sati razmotri svoj odnos prema Vladi i pridruže nam se. Ako ne dođu, nastavit ćemo mi rad ” kazao je.

“Nas je imenovao predsjednik Federacije uz suglasnost potpredsjednika i ako nas on razriješi, nećemo dalje raditi“ izjavio je također Lijanović odgovarajući na novinarska pitanja o tome jesi li ustavni i zakoniti aktualni potezi.

Ministar financija Ante Krajina odgovorio je na novinarsko pitanje o tome je li u Federaciji teška i financijska situacija kao što je politička.

Financijske prilike su teške u cijeloj Bosni i Hercegovini i da nije političkih neprilika, proizlazi iz odgovora ministra Krajine koji ne isključuje ni mogućnost kašnjenja isplata proračunskim korisnicima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*