Lijanović HDZ-u: Objasnite biračima zašto ste se odrekli trećeg entiteta

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović objavio je priopćenje u kojim ističe da su građani BiH “od strane onih interesnih političkih skupina što su vladale svih ovih dvadeset godina gurani u ponor i siromaštvo” te da su sada opet na meti tih istih skupina koje potvrđuju da “ne žele nova radna mjesta i bolji životni standard, jasno ističući da im je cilj raditi samo za svoje osobne interese zamajavajući domaću i svjetsku javnost o nekoj etničkoj ugroženosti”.

“Svjedoci ste da je po prvi put u Federaciji Bosne i Hercegovine formirana vlast poštujući principe demokracije uz jasne ciljeve za konkretan rad usmjeren u poboljšanje uvjeta života u ovoj zemlji te njenom što bržem približavanju EU i NATO savezu. Po prvi put u Federaciji BiH politički subjekti su rekli šta žele mijenjati i na koji način to planiraju izvesti”, piše predsjednik NSRB-a.

On ističe da je kako je građanima jasno da su “nakon više od godinu dana laganja i izdaje svojih birača i članstva, te iste interesne skupine pristupile formiranju vlasti na nivou BiH u čemu se ponovo jasno vidi zadovoljavanje osobnih apetita sa jedinim ciljem a to je rušenje vlasti u Federaciji BiH”.

U priopćenju se obratio i čelništvu HDZ-a BiH: “Pitamo vas u HDZ-u BiH, kako vas nije sram da HSP i Narodnu stranku Radom za boljitak nazivate izdajnicima i gdje su vam rezultati obećanja sa kojima ste skupljali jeftine političke poene i sa kojima ste lagali i dalje lažete Hrvate u BiH? Objasnite svojim članovima stranke i svojim biračima kako to da ste ipak pristali na formiranje vlasti na nivou BiH, pri tom se odričući vaših pustih obećanja o trećem entitetu i Mostaru kao stolnom gradu Hrvata?”

“Toliko o ‘stožernoj stranci’, a građanima ostavljamo da sami procjene tko je stvarni izdajnik“, zaključio je Mladen Ivanković Lijanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*