Lijanović: Za ekonomsku politiku odgovorni su Bevanda i Vijeće ministara

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović izjavio je da je “Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na čelu s premijerom Bevandom odgovorno za ključne ekonomske politike, fiskalne, monetarne i vanjskotrgovinske, odnosno za smanjenje nezaposlenosti u našoj zemlji”.

“Statistike, koje su svakim danom sve više katastrofalne po naše građane, govore o tome da novoformirana vlast na državnoj razini nema vremena za gubljenje. Najveći problem Bosne i Hercegovine jest ogromna nezaposlenost koja po službenim podacima doseže 43,5 posto. Da bi građani dostojno živjeli od svog rada, politički predstavnici na razini države moraju jasno kazati što planiraju uraditi”, izjavo je Lijanović na Vlašiću gdje je sudjelovao u raspravi na seminaru kojeg organizira USAID pod nazivom ”Kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini”.

Ivanković Lijanović smatra kako je bh. gospodarstvo i zapošljavanje moguće poticati ako gospodarski subjekti budu oslobođeni doprinosa u djelatnostima koji se bave proizvodnjoom, a tu izdvaja sektore poljoprivrede i prehrambene industrije za koje smatra da imaju veliki potencijal.

“U skoro svim granama imamo velike trgovinske deficite što ukupno u prošloj godini iznosi oko 8,3 milijardi KM. Građani i gospodarstvenici moraju znati da novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta ne može biti ako nema iskrene volje među političarima i političkog dogovora oko stvaranja ozračja za smanjenje nezaposlenosti i povećanja naše konkurentnosti”, istaknuo je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*