Ljubić: Ako se dokaže da je vlast u FBiH zakonita, napuštam politiku

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić izjavio je da će napustiti politiku ako pravnici Vijeća Europe dokažu da je vlast u Federaciji BiH zakonita. Po njegovim riječima, BiH je sada u najdubljoj krizi poslije Daytona – na djelu je fundamentalno nerazumijevanje, te uporno zanemarivanje konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH.

“Neka pravnici Vijeća Europe provjere da li je vlast u FBiH zakonita, ako dokažu da jest, napuštam politiku”, izjavio je Ljubić za TV1. Ustvrdio je također da je jedino rješenje za trenutnu situaciju novo biranje vlasti.

“Jedini izlaz je prihvatiti odluku Centralne izborne komisije BiH, te krenuti u sazivanje Doma naroda”, rekao je Ljubić i dodao da SDP BiH pokušava podijeliti zemlju na dva dijela, jer smatra Republiku Srpsku nedodirljivom.

Govoreći o ulozi međunarodne zajednice, Ljubić je rekao da su razmišljanja njenih predstavnika bazirana na tome kako prevladati krizu za vrijeme njihovog mandata, dok se HDZ 1990 trudi djelovati razmišljajući o tome kako će biti narodu za 50 godina.

7 Comments

 1. Praviš izlaznu strategiju ,vlast je legalna da nije već bi bilo dosta poruka od EU i Amerike pa sami ste rekli da su oni najveći krivci jer su oni podržali platformaše . Zapravo Vi ste krivci jer ste odbili prijedlog OHR-a,EU i Amerike igrali ste na blef sve ili ništa a dobili ste i više od ništa poraz HDZ -ova, ne od HSP ili SDP ili radom za boljitak nego nokaut sportskim žargonom rečeno od gore imenovanih medžunarodnih institucija.Prema tome Božo šta ćekaš podnesi ostavku !!!!!

  • Ti si stvarno glup čovjek, ili si zlonamjeran.

   Od tih 5 hrvatskih mjesta dovoljno je samo jedno (4+1) da bi muslimani mogli raditi šta hoće. Pa nisi normalan čovječe. Da se ne ponavljam, piše ti gore.

   • Ti nisi normalan nije HDZ Hrvatski narod svati to Hravti i u Sarajevu žive dosta je više nekih prica tj prijetnji kako ce nas neko istrijebit. Uživaj u oporbi 4 godine a Vi ste kotistili 20 godina blagodati vlast pa ste nas doveli do ovoga pa ti vidi ko je zlonamjeran!!!!

 2. Zašto se HDZ toliko plaši Bošnjaka??? Ipak mi smo svi susjedi i ima da napravimo zakon kako se ne bi bojali jedni drugih i točka!
  Božo iskreno, dosadio si više!

  • Mislim da je dovoljna činjenica da se novac iz budžeta sa omjera 1:2 popeo na 1:10 u korist Bošnjaka. Nije to nikakva filozofija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*