Ljubić: Stožerna stranka je gola stožina oslonjena na Dodika

Na II. konvencija Mladeži HDZ 1990, održanoj je danas u prepunoj dvorani Hercega Stjepana Kosače u Mostaru, za predsjednika Mladeži izabran je Dražen Matišić iz Uskoplja, za njegova zamjenika Ivica Barbarić iz Mostara, a dopredsjednici su Jakov Jukić, Berislav Babić i Mario Mašić.
Na Konvenciji, koja je okupila više od 920 izaslanika iz svih općinskih odbora, izbrano i 16 članova Predsjedništva Mladeži HDZ 1990, te članovi Središnjeg i Nadzornog odbora.

Konvenciji su prisustvovali i izaslanici Mladeži HDZ RH predvođeni međunarodnom tajnicom MHDZ RH Darijom Juricom i Tvrtkom Lovrićem, izaslanik Mladeži HSP-a BiH Vjekoslav Čamber, izaslanici Asocijacije mladih SDA BiH predvođeni Džaferom Alićem i Amirom Šatorom, te izaslanikom PDP-a Borisom Babićem , a pismo potpore poslali su mladi iz Stranke za BiH.

Konvenciji je prisustvovalo i vodstvo HDZ 1990 na čelu s predsjednikom Božom Ljubićem, zamjenikom predsjednika Martinom Ragužem, kao i brojni gosti, među kojima i Zvonko Jurišć, predsjednik HSP BiH, i Ivana Marić predstavnica Zaklade Konrad Adenauer.

U svom govoru predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić, uz ostalo, kazao: “Jedino za što se isplati živjeti i djelovati je čista savjest i neokaljano ime. Istinsku sreću ćete osjetiti samo ako se darujete za druge. Svakoga možete prevariti ali sebe ne. Ako ste sigurni da zastupate pravu i pravednu stvar nećete se osjećati poraženim i ako ostanete u manji, i ako vam to ne donosi trenutni politički probitak.”

Ljubić je kazao kako je program HDZ 1990 Bosna i Hercegovina država tri ravnopravna naroda. Decentralizirana, funkcionalna, europska i sekularna Bosna i Hercegovina, u kojoj će ravnopravnost Hrvata biti zajamčena i u institucionalnom i u teritorijalnom pogledu. “Bosna i Hercegovina s dva entiteta, ne! Nikada s našim glasom! Bosna i Hercegovina kao pravedno društvo jednakih šansi za sve njene građane, bez obzir na narodnost, spol ili vjeru. pravna država u kojoj će nezavisni organi istraga i sudstva presuđivati mafiji, a ne obratno”, zaključio je Ljubić.

“Cilj ovih izbora je u koaliciji s HSP BiH, a nadam se i uz podršku svih ostalih hrvatskih stranaka (osim jedne koja se predstavljala stožernom a ostala osamljena kao gola stožina oslonjena na Dodika), pobijediti na ovim izborima, kako u hrvatskim županijama tako i na federalnoj i državnoj razini”, rekao je Ljubić te dodao: “Poseban cilj je još jednom dokazati kako politika može biti i „umijeće nemogućeg“ , te izabrati legitimnog hrvatskog člana Predsjedništva u osobi zajedničkog kandidata Hrvatske koalicije HDZ 1990-HSP BiH, Martina Raguža”!

“Konačno poruka samo za neke moje kolege seniore. Vi koji ste ponekad u grču, koji zabrinuti za ishod, često pitate; Što će biti? Koga podržava Zagreb? Koga podržava Crkva? Koga podržava međunarodna zajednica? Opustite se! Politika, koju podržava ovakva mladost i koja podržava ovu mladost mora pobijediti, ako ne danas onda 3. listopada svakako!”, istaknuo je Ljubić.

2 Comments

  1. Ne zna se što je veća nesreća za hrvatski narod – to što se stožeri, stožine, stranke i strančice ne mogu dogovoriti o zajedničkom kandidatu ili to što ne pokrenuti snažnu akciju za ukidanje mogućnosti da Hrvatima drugi biraju predstavnike u državnim tijelima. Ovako se stječe dojam da im postojeće stanje odgovara, da im je ono alibi za sve njihove gluposti i nesposobnosti.

  2. nazalost ne mozete se sloziti,,bit ce opet KLON OD HRVATA U PREDSJEDNISTVU Z.KOMSIC,,razumijem glad borbe za vlast,ako ta glad prevazilazi nacionalne interese,,mars svi iz vlasti,,hercegovci bi jos jednom da prvi budu,nisam protiv(hrvat sam iz srednje bosne),,trebate ipak razumjeti malo i d.covica,,to sto se malo zakacio za dodika,mozda je greska,ali osobno mislim da je bolje i sa srbima nego sa muslimanima,lako je hrvat biti tamo gdje vas je 70 i vise posto,,takvom politikom doci cete i vi na red,vec ste na redu,,neum ce kad tad ovakvom politikom muslimanski biti,,covic je osoba protiv koje se sudski postupak vodi,i u ime nacionalnog interesa bi to trebao prepustiti nekome drugom,ali glad za vlasti cini svoje,,muslimani ce ga sigurno osuditi,ako to vi hercegovci ne ucinite,,nemojte misliti da ste to sudjenje protiv covica slucajno dobili–vi ga oslobodite optuzbi,djamahirija u sarajevu ce ponovo optuznicu podici,,ljubicu i ostalima je pametnije da cuvaju neum,,i ono malo gradica ili sela u hercegovini—bole i jedno selo nego nista–politika rep.hrvatske ce vam tu samo odmoci,pomoci nece–to jednom morate raskrstiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*