Ljubić: Mora se ponovno konstituirati Dom naroda

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić smatra da je Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH jedina ovlaštena institucija da nadzire zakonitost izbora i da ona treba imati posljednju riječ u pravno-političkoj drami nastaloj nakon formiranja federalne vlasti.

Ljubić je to kazao komentirajući odluku predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto da povuče zahtjev za preispitivanje više odluka o izboru novog rukovodstva u Federaciji BiH.

– Ustavni sud FBiH nema se o čemu očitovati kada je SIP već konstatirao da je izbor federalne vlasti nezakonit. Prema meni, odluka Ustavnog suda potpuno je nepotrebna i izlišna. Suspenzija OHR-a je privremena. Ako se nitko nije žalio po odluci SIP-a, ona treba postati pravosnažna, što znači da se ponovno mora ući u konstituiranje Doma naroda FBiH – rekao je Ljubić.

Inače, predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Niko Lozančić susreli su se jučer popodne u sjedištu OHR-a u Sarajevu s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom i prvim zamjenikom Roderickom Mooreom.

Ljubić je u izjavi za tisak potvrdio da se susreo sa čelnicima OHR-a te da su razgovarali o aktualnoj političkoj krizi. Prvim ljudima međunarodne zajednice u našoj zemlji iz dva HDZ-a je poručeno da nakon povlačenja zahtjeva za preispitivanje odluka o formiranju federalne vlasti pred Ustavnim sudom FBiH, na snazi mora ostati ranija odluka SIP-a da je vlast nezakonito formirana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*