Ljubić: SDP-ova platforma ne može biti osnova za zajedničko djelovanje

Platforma SDP-a BiH ne može biti osnova na kojoj će ostale stranke graditi zajedničku platformu, ali može biti njen dio, izjavio je predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić.

“To je platforma jednog bloka stranaka koja ima gradivnog materijala koji može biti dio zajedničke platforme, ali nikako nije osnova na kojoj će ostale stranke graditi zajedničku platformu”, rekao je Ljubić, koji smatra da BiH može biti stabilna i samoodrživa samo kao država tri ravnopravna konstitutivna naroda.

Po njegovim riječima, cilj HDZ-a 1990 je funkcionalna BiH, ravnopravna pozicija hrvatskog naroda, kao i put prema EU i NATO-u. “Ova stranka je spremna sa svim strankama, posebno onim koje nose hrvatski izborni legitimitet, graditi konsenzus o djelotvornom zastupanju ovih ciljeva, ali i sa strankama koje predstavljaju druga dva naroda i u FBiH i RS”, rekao je Ljubić na konferenciji za novinare nakon sjednice Glavnog odbora HDZ 1990 u Vitezu.

Istaknuo je da je HDZ 1990 otvoren za sve inicijative i razgovore u provođenju izbornih rezultata te dodao: “U vremenu koje je pred nama, u kojem će u razumnom roku biti uspostavljena vlast na svim razinama, HDZ 1990 će biti partner.”

Ljubić je ponovio da je na sastanak 28 i 29. prosinca u Sarajevu, koji su jučer u Mostaru inicirali HDZ 1990, HDZ BiH, SNSD i SDS, poziv upućen i SDA, SDP, Savezu za bolju budućnost i Stranci za BiH. Po njegovom mišljenju, taj sastanak nije u koliziji sa sastankom predstavnika svih parlamentarnih političkih stranaka koji je zakazan za 11. siječnja.

6 Comments

  1. Ljubicu postupio si pravo kao pravi HercegBosanski Hrvat i na tome ti cestitam, HSP je stranke proslosti a svakako su pa skoro svi presli u HSP HercegBosne!

  2. Hercegbosanski idi živi u Hercegovinu i kome kažeš da HSP BiH ne postoji.Sanjaj i sanjaj.Ima nas i biče zajedno sa Zvonkom.Sarajlija jesam i živ bio Zvonko 100 godina.HSP Herceg Bosne je marijonet stranka Čovića i HDZ BiH.Pokušali ste razbiti HSP BiH kada ste ubili Blaža Kraljevića i tada smo opstali i opstačemo i dalje.Nije stranka đabe starija 145 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*