Ljubičić odbio Novaka: Ne želim igrati tamo odakle su me protjerali!

Hrvatski tenski profesionalac Ivan Ljubičić odbio je poziv “prvog reketa” svijeta Novaka Đokovića da dođe igrati u Banja Luku. Naime, nakon što je u Banjoj Luci primio nagradu za “Osobu godine” Novak Đoković rekao je kako se osjeća “kao predstavnik cijele Jugoslavije”. U tom tonu razgovarao je i s gradonačelnicom tog grada koja ga je zamolila da dogovori humanitarni meč s Ivanom Ljubičićem, inače rođenim Banjolučaninom.

“Sa zadovoljstvom. Mi tenisači iz Srbije, Hrvatske i BiH željeli bismo opet biti zajedno. Bili bismo najbolji”, rekao je Đoković, ali Ljubičić nije bio oduševljen idejom:

“Prijatelj sam s Đokovićem, no Srbi gledaju malo drugačije na sve što se događalo na ovim prostorima jer nisu osjetili strahote rata kao mi. Na Touru se mi tenisači iz Hrvatske i Srbije družimo, najviše zbog jezika i zajedničke prošlosti. Humanitarni meču u Banjoj Luci mi nema smisla kada se zna pod kojim je uvjetima moja obitelj napustila Banju Luku”, rekao je Ljubičić piše, Večernji list.

“Moji roditelji su osjetili da je opasno ostati među Srbima u Banjaluci. Dan za danom nestajali su Hrvati koji su tu desetljećima živjeli. Bilo je strašno. Moja obitelj je bila jedna od posljednjih koje su uspjele pobjeći iz grada. Jedva smo izvukli živu glavu. Cijela Bosna je bila blokirana. Moj otac je preko nekih veza uspio kupiti tri avionske karte za Beograd i tako majku, brata i mene spasio od najgoreg. Poslije nekoliko dana sjeli smo u autobus za Mađarsku, a zatim preko Slovenije stigli u izbjeglički kamp u Hrvatskoj. To je bilo užasno iskustvo za jednog dječaka koji je tek ušao u tinejdžerske godine”, ispričao je Ljubičić prije nekoliko godina za medije na britanskom otoku.

Poruka na Twitteru

Zanimljivo je da je Ljubičić, putem svog Twitter naloga, saopštio da nije poručio Novaku Đokoviću kako Srbi nisu u ratu propatili koliko i Hrvati.

“Na žalost još jednom moram demantirati novnare  reći da nikad nisam izjavio moj odgovor Đokoviću da Srbi nisu patili kao mi”, napisao je hrvatski tenisač na svom Twitter profilu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*