Logoraši BiH Josipoviću: Dodik je dao podršku granatiranju Zagreba

Savez logoraša Bosne i Hercegovine danas je predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću uputio otvoreno pismo u kojem ga obavještavaju da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvoreno podržavao granatiranje Zagreba.

Dodik je, stoji u pismu, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske 24. i 25. svibnja 1995. pozvao zastupnike da smijene glavnog urednika RTVRS-a zato što je u javnost pustio snimku govora u kojem Milan Martić, ratni predsjednik “SAO Krajine”, govori o granatiranju Zagreba. Pismo prenosimo u cjelosti:

“Poštovani gospodine Predsjedniče,

Vi ste uz najviše državne počasti svojevremeno dočekali gospodina Milorada Dodika, koji je na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske od 24. i 25. maja 1995. godine otvoreno podržavao granatiranje glavnog grada Republike Hrvatske, te pozvao na smjene glavnog urednika RTVRS zbog toga što je pustio u javnost snimak govora Milana Martića, ratnog predsjednika samoproglašene ‘SAO Krajine’ u kojem Martić govori o grantiranju Zagreba.

Citat iz govora Milorada Dodika koji se nalazi na 77. stranici transkripta sjednice:

Dodik: ‘Za početak je je dovoljno da smijenimo glavnog urednika koji je pustio ovu Martićevu nesretnu izjavu.’

Predsjedavajući: ‘Koja je to izjava, hoćete samo reći?’

Dodik: ‘Ono oko bombardovanja Zagreba, ja se slažem da treba tući Zagreb, ali ne smijemo to reći. Ako je to trebalo da se kaže, na onaj način nije smjelo. Urednik koji je ovo puštao morao je biti oprezan.’

Gospodine Predsjedniče,

Na isti način Božidar Vučurević je podržao granatiranje Dubrovnika. Protiv Vučurevića je Republika Hrvatska podigla optužnicu za ratni zločin, dok ste za Dodika organizirali prijem na najvišem državnom nivou.

U prilogu dopisa dostavljamo Vam cjelokupni transkript sa sjednice Narodne skupštine Republike Srpske od 24. i 25 maja 1995. godine.”

Otvoreno pismo Saveza logoraša BiH potpisao je Murat Tahirović.

7 Comments

  1. Ako si pismen ali mislim da nisi kad daješ takve komentare pogledaj koliko je Bošnjaka branilo Hrvatsku koliko ih je dalo život za Hrvatsku, pogledaj udruge domovinskog rata a nađi mi Srbe.Mislim da se iza tvog imena krije jedan veliki ČETNIK a ne Hrvat kako se predstavljaš poznata udbaška metoda zavadi pa vladaj !!!!

  2. Nisam pismen ali opet ne mogu da se spustam na tvoj nivo i za nepismenoga to je previse nisko za spustit se 😀

  3. HSP je upravu i veliki broj Bošnjaka je branilo Hrvatsku.Za mene je Ante svetinja i ponos roda našega.Dodik je svojim zadnjim komentarima pokazao koliko dobra misli o Hrvatima.

  4. Veliki broj Bosnjaka je ubijao Hrvate takodjer, Uzdol, Grabovica, Krizancevo selo, Trusina, Doljani itd.

    Sto se tice Bosnjacke pomoci, neka hvala, ne bih !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*