Logoraši BiH predaju tužbu protiv Ćosića, Lilića i Bulatovića

Savez logoraša BiH podnijet će u četvrtak Tužiteljstvu BiH kaznene prijave protiv članova Vrhovnog savjeta obrane i bivših predsjednika SR Jugoslavije Dobrice Ćosića i Zorana Lilića te bivšeg predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića, potvrdio je za sarajevski “Dnevni avaz” predsjednik Saveza Murat Tahirović.

Također, Tahirović je potvrdio da će tog dana biti podnesene i kaznene prijave protiv 36 osoba, bivših i sadašnjih pripadnika MUP-a Srbije i Državne bezbjednosti, koji su u srbijanskim logorima Šljivovica i Mitrovo Polje isljeđivali više od 800 Bošnjaka iz Žepe i Srebrenice, koji su pukim čudom preživjeli genocid. Također, prijave će obuhvatiti i više nepoznatih policajaca MUP-a Srbije koji su čuvali te logoraše.

Osim desetina Bošnjaka koji su u srbijanskim logorima prošli strašne torture, tamo su život izgubile najmanje tri sobe. Uz kaznenu prijavu bit će priloženi videosnimci govora u kojima Dobrica Ćosić otvoreno daje podršku Srbima preko Drine. Također, Državno tužiteljstvo  dobit će i odluke Vrhovnog savjeta odbrane Srbije u kojima se traži povećanje proizvodnje oružja za rat u BiH te naređivanje mobilizacije.

– Sve to nedvosmisleno govori o sudjelovanju Srbije, odnosno Jugoslavije, u agresiji na BiH. Ona je sudjelovala i u zločinima u našoj zemlji. Osim toga, na sjednicama Vrhovnog savjeta sudjelovali su Radovan Karadžić i Ratko Mladić, koji su tražili pomoć od Srbije za ono što im je trebalo – kazao je Tahirović za “Avaz”.

Tahirović očekuje od Tužiteljstva BiH da razmotri prijavu i pokrene istragu protiv Ćosića i ostalih, jer postoji mnogo dokaza o srbijanskoj agresiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*