Lukač: Iza napada na Balijagića stoji Turkovićev kriminalni klan, odvjetnik optužuje Izetbegovića

Ravnatelj Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač potvrdio je jučer da iz napada na kuću odvjetnika Faruka Balijagića, a nakon nedavnog pokušaja ubojstva odvjetnika Senada Krehe i prijetnji odvjetniku Izetu Baždareviću, evidentno da su događaji povezani sa suđenjem i kriminalnim aktivnostima zločinačke organizacije optužene u slučaju “Zijad Turković”.

Lukač je, kako prenosi Dnevni avaz, precizirao da je FUP potpuno na raspolaganju da se uključi u istragu o bombaškom napadu na Balijagića i njegovu obitelj, pogotovo u forenzičkom dijelu. Također, s Lukačem je jučer Balijagić izravno kontaktirao, ali ravnatelj FUP-a nije mogao javnosti otkriti kakav je zahtjev odvjetnik uputio federalnoj policiji.

– Evidentno je da su ovi napadi vezani uz predmet “Turković”, odnosno da su počinitelji najvjerovatnije iz strukture te kriminalne organizacije. Policija poduzima sve što je u njezinoj nadležnosti. Treba pružiti apsolutnu zaštitu tim ljudima koji su meta napada i prijetnji, kao i svim drugim građanima. Sigurno je da će određene mjere osiguranja u odnosu na njih biti pojačane u onom obujmu u kojem to bude situacija zahtijevala – rekao je Lukač.

Kada je riječ o izvršiteljima brutalnog napada na Balijagića, a s obzirom na činjenicu da sve indicije ukazuju na to da bi se, kao i u slučaju pokušaja ubojstva Senada Krehe, moglo raditi o profesionalcima, Lukač pojašnjava:

– Sama priroda napada takva je da se na osnovi nje može zaključiti da se radi o ljudima koji su, neću reći, obučeni za takav posao, ali sigurno nisu bez razloga angažirani da to naprave. Nemam obavještajna saznanja i podatke o konkretnom događaju, tako da ne mogu to komentirati, ali je sigurno, s obzirom i na sredstva koja su korištena u ovom napadu, da se radi o ozbiljnom profilu izvršitelja.

Balijagić o Izetbegovićima

Sam Balijagić ponovno je u izjavama za medije posredno sugerirao da bi iza najnovijeg i ranijih napada na njega mogao stajati bošnjački političkiv vrh.

Kontroverzni odvjetnik naime tvrdi da je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, uz stalnu konzultaciju sa svojim ocem Alijom, rukovodio oparacijom “Orao”, kojom sutrebali biti uništeni posljednji dokazi zločina i terorizma nad građanima Sarajeva koje su u ratu počinili pripadnici terorističke skupine “Ševe”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*