Makedoniju tresu nemiri, nakon ubojstva pet osoba kamenovane kuće Albanaca

U Makednoji ključa nakon otkrića tijela pet osoba ubijenih u četvrtak navečer iz vatrenog oružja u blizini jezera sjeverno od Skoplja. Tijela su otkrili ribari u blizini dvaju automobila za koje se pretpostavlja da su pripadali žrtvama. Četvorica ubijenih su imala dvadeset godina, dok je peta ubijena osoba stara oko 40 godina, pa su se zbog toga pojavile priče kako je najstariji ne poznaje ostalu četvoricu, već je ubijen kao svjedok likvidacije.

Prema zadnjim izvješćima, mladići su postrojeni pa smaknuti. Lokalni mediji navode kako su mladići pecali na jezeru te kako su ih ubojice postrojile prije nego što su ubijeni. Iako policija nije objavila imena, makedonski mediji pišu da su ubijeni mladići Filip Slavkovski, Aleksandar Nakjevski, Cvetančo Acevski i Kire Trickovski te Borče Stefanovski.

Mještani sumnjaju da su mladiće ubili Albanci zbog čega je u Makedoniji dan nakon brutalnih ubojstava zavladalo pravo opsadno stanje. Buknuli su neredi, blokirana je i autocesta a u mjesto Radiševo, iz kojeg su ubijeni mladići, poslani su i pripadnici spacijalnih postrojbi makedonske policije. Navodno je kamenovano i nekoliko kuća Albanaca, a zapaljena su i neka vozila. Vlasti pozivaju na smirivanje stanja i obećavaju brzu istragu. Zasada nema službenih podataka o mogućim počiniteljima tih ubojstava. koliko vozila. [Vjesnik.hr]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*