Marijo Pejić izabran za hrvatskog člana Upravnog odbora javnog RTV servisa BiH

Na danas održanoj 82. sjednici Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH  u Upravni odbor Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz hrvatskog naroda je imenovan Marijo Pejić. Pejić je dobio 33 glasa, dok su njegovi protukandidati – mostarska glumica Maja Lasić te javnosti manje poznati Josip Dolić, ostali na podršci tek nekolicine zastupnika.

Pejić bi na ovoj poziciji trebao zamijeniti Mariju Puticu, kojoj u rujnu istječe mandat.

Marijo Pejić (33) je sarajevski profesor sociologije, umjetnički producent i član Programskoga vijeća UO BHRT. Na ovu poziciju izabran je kao nestranački čovjek i upravo bi mu činjenica da iza sebe nema političku hipoteku mogla olakšati posao u Upravnom odbor BHRT-a, kada je riječ o zastupanju interesa javnosti u ovom tijelu i BHRT-u općenito.

Podjsetimo, ovo imenovanje je značajno jer je zapravo tijelo upravljanja BHRT-om Upravni odbor. Taj odbor je tijelo putem kojeg se, na način određen Zakonom, štite interesi javnosti u pogledu kvaliteta i poruka radio i televizijskih programa koji se emitiraju u medijima BHRT-a. On nadzire cjelokupno poslovanje, kao i korištenje i raspolaganje imovinom BHRT-a.

Inače, na današnjoj sjednici parlamenta usvojen je Zaključak iz Mišljenja Povjerenstva za promet i komunikacije koji glasi: „Zastupnički dom traži od nadležnih tijela da se deblokira proces izbora i imenovanja člana Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz srpskog naroda“.

2 Comments

  1. IMAŠ MOJU VELIKU PODRŠKU PRIJATELJU.MARIJO JE VELIKI ČOVJEK I GRAĐANIN SARAJEVA I KOJI JE CIJELI RAT BIO U SVOME GRADU.VOLIMO TE I UVIJEK IMAŠ PRIJATELJE KOJI TE VOLE I CIJENE KAO VELIKOG HUMANISTU I ČOVJEKA U BOSNI I HERCEGOVINI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*