Mariju Pejiću na BHRT-u “oduzeli” znanstvenu titulu: Direkor je precrtao na službenom dokumentu, tvrdeći da je nepotrebna!

Nekoliko dana prije suspenzije i pokretanja disciplinskog postupka protiv Marija Pejića, direktora BHT1, nepoznate osobe su oštetile pločicu sa imenom koja je stajala na vratima njegovog kabineta, stoji u pismu koje je Pejić uputio UO Sindikata BHRT-a do kojeg je došlo Oslobođenje.

Pejić u pismu ističe da je tijekom vikenda (17. i 18. studenoga 2012. godine) netko oštrim predmetom izgrebao natpis na pločici “mr. sc”, koji je (bio) istaknut uz njegovo ime i prezime.

“S obzirom na to da se ovaj čin može protumačiti kao prijeteća poruka direktoru BHT1 i napad na njegovu ličnost, na poziv direktora BHT1 uviđaj je izvršio Odjel za sigurnost BHRT-a 20. studenoga 2012.”, stoji u pismu kojim se Pejić obratio UO Sindikata BHRT-a.

U pismu također stoji da to “koincidira i s nedavnim postupkom generalnog direktora BHRT-a gdina. Muhameda Bakarevića” koji je na službenom dopisu BHT1 od 19. listopada 2012. godine prekrižio Pejićevu znanstvenu titulu (mr. sc.) i funkciju direktor BHT1, uz vlastoručni potpis i obrazloženje da na službenim aktima BHRT-a ne trebaju stajati akademska zvanja i titule.

“Odmah nakon toga zatražio sam mišljenje Pravne službe BHRT-a o postupku generalnog direktora BHRT-a, ali do danas nisam dobio adekvatan odgovor”, stoji u pismu.

“O ovom nemilom događaju sam, u pisanoj formi, informirao generalnog direktora BHRT-a i Poslovodni odbor BHRT-a. Zahtijevao sam od generalnog direktora BHRT-a da Služba sigurnosti BHRT-a sprovede istragu o počiniteljima, sukladno zaključku Poslovodnog odbora BHRT-a, što nije pravodobno učinjeno. Potom sam na narednoj sjednici PO BHRT-a, zbog vlastite sigurnosti, tražio od generalnog direktora da informira nadležne policijske službe. Policijske službe izvršile su uviđaj 3. decembra 2012. godine i sačinile službenu zabilješku o ovom nemilom događaju”, napisao je Pejić u pismu UO Sindikata BHRT-a.

Oslobođenje ističe da, prema informacijama kojima raspolaže, još nikakvih službenih odgovora na cijeli slučaj nema.

List iz izvora bliskih BHRT-u saznaje da je Pejiću u međuvremenu zabranjen i ulaz u zgradu RTV doma, te da je 11. studenoga na zakazani pregled u ambulantu RTV doma ušao uz pratnju službe sigurnosti BHRT-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*