Markač na Tuđmanovu grobu: “Predsjednika i svoju domovinu uvijek nosim na srcu”

Prilikom polaganja vejanaca i paljenja svijeća na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, danas na Mirogoju, u društvu vodstva HDZ-a, bili i generali Ante Gotovina i Mladen Markač, koji su se svom nekadašnjem vrhovnom vojnom zapovjedniku poklonili prvi put nakon oslobađajuće presude u Haagu.

“Protkan sam osjećajima. To je moj predsjednik, moj zapovjednik. Bili smo pobjednici u svim operacijama. Sretan sam što sam na slobodi, a predsjednika i svoju domovinu uvijek nosim na srcu”, rekao je general Markač, prenosi portal Dnevnik.hr.

“To je prvi hrvatski predsjednik, prvi predsjednik moderne i demokratske Hrvatske. Predsjednik Tuđman je ustrojio oružane snage koje su oslobodile domovinu, on je ratni predsjednik. I ta oslobođena domovina kročila je putem demokracije, postala je članica NATO saveza i sutra smo punopravna članica Europske unije. To je to, on je bio taj početak zajedno s nama braniteljima”, rekao je Gotovina te dodao da je oslobađajuća presuda u Haagu “naša zajednička pobjeda, a ne samo moja”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*