Markaču i Gotovini plaketa Udruge pripadnika specijalne policije Alfa

U Policijskoj akademiji u Zagrebu proslavljena je 20. obljetnica osnutka specijalne policijske postrojbe Alfa, okosnice hrvatskih oružanih snaga u Domovinskom ratu, koja je sudjelovala u najvažnijim ratnim bitkama, istodobno bez prestanka obavljajući posebne policijske poslove na zagrebačkom području.

Čestitajući pripadnicima prve zagrebačke specijalne policijske postrojbe ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko podsjetio je da su se Alfe dragovoljno okupile neposredno nakon proglašenja samostalnosti kada je sudbina Hrvatske bila vrlo neizvjesna. No, njeni su pripadnici, ustvrdio je Karamarko, i tada znali da pripadaju zajednici koja nikada nije bila agresor i uvijek se branila. “I konačno u krvavom i teškom Domovinskom ratu i obranila se predvođena prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom”, kazao je Karamarko.

Prvi ratni zapovjednik Alfi, državni tajnik u MUP-u, Vladimir Faber prisjetio se prvog okupljanja svojih suboraca, od kojih se, kako je istaknuo, nitko nije borio za povlastice, već za vlastito dostojanstvo i slobodnu Hrvatsku.
Ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak prisjetio se svojih posjeta ovoj postrojbi na terenu, istaknuvši da Alfe nikada nisu posustale ili uzmaknule. Bili ste prava klapa, ljudi spremni dati život za Hrvatsku, ali i jedni za druge. Zato smo pobijedili, rekao je Jarnjak. Pritom je zbog posebnih zasluga pozdravio ratnog zapovjednika specijalne policije, generala Mladena Markača, kao i generala Antu Gotovinu, koji je također nepravomoćno osuđenog u Hagu.

Markaču i Gotovini Udruga pripadnika specijalne policije Alfa, koja je organizator ove proslave, uručuila je i specijalne prigodne plakete koje su, među ostalima, dobili i Karamarko, ratni zapovjednici postrojbe, bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić i drugi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*