Marko Perković Thompson treba platiti 1,164 milijuna kuna poreza

Marko Perković Thompson državi treba platiti 1,164 milijuna kuna poreza, potvrđeno je Novom listu izvori iz Ministarstva financija.

Nakon polugodišnje provjere Porezna uprava donijela je početkom rujna odgovarajuće rješenje, no to ne znači da će poznati pjevač taj iznos morati platiti odmah, On, naime, ima pravo žaliti se prvo Poreznoj upravi u drugom stupnju, kao što je to primjerice učinila njegova kolegica Vlatka Pokos, a nakon toga može pokrenuti i upravni spor.

U ovom slučaju ne radi se o poreznom dugu kakav je slučaj kod desetak tisuća građana koji su se našli na listi poreznih dužnika, nego je Porezna uprava, analizirajući financije Marka Perkovića u posljednjih nekoliko godina, utvrdila novu poreznu obvezu.

Thompson se na meti poreznika našao početkom proljeća zajedno s još nekoliko tisuća građana, kada je sustav kojim se koristi Porezna uprava ukazao na to da kod njega postoji nesrazmjer između prijavljenih prihoda na koje je platio porez i imovine koju je u tom razdoblju stekao.

1 Comment

  1. Kada vidim na Poskoku kako se naslađuju ne mogu vjerovati da Hrvat (vlasnik i urednik) može forsirati toliko pljuvanje po ovome čovjeku.Što je to sa tim narodom doli?Da li su zaista počeli da se “vraćaju ” Svetosavlju ili je to samo na tom portalu??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*