Masakr u Connecticutu: Ubijeno 27 ljudi, među njima 20-ero djece

Najmanje 27 osoba, među njima 20 djece, ubijeno je u pucnjavi u osnovnoj školi u Newtownu u Connecticutu, oko 130 kilometara sjeverno od New Yorka, objavio je CBS News.

Iako su mediji prvo objavili da je ubojica Ryan Lanza (24), ispostavilo se da ubojica je njegov mlađi brat Adam (20) koji je uz sebe imao Ryanove dokumente.

New York Times piše da je njegova majka bila učiteljica. Ubio je nju, 18 učenika u njezinu razredu i još sedmero odraslih prije nego što je počinio samoubojstvo. Napad se dogodio oko 10 sati po lokalnom vremenu. Svjedoci tvrde da je ispaljeno najmanje stotinu metaka. Pronađena su dva pištolja. Školu u elitnom dijelu Connecticuta, 130 km sjeverno od New Yorka, pohađa 600 djece, od 5 do 10 godina. Među ubijenima su ravnatelj i školski psiholog.

Drama je počela oko tri sata popodne po našem vremenu, kad je policija zaprimila poziv iz školskog ureda:Netko je ovdje prostrijeljen. Policija je zatvorila školu i evakuirala djecu, roditelji su nakon objavljivanja vijesti okružili školu čekajući informacije.

Američki predsjednik Barack Obama, duboko potresen, pozvao je da se provedu djelotvorne akcije kako bi se ubuduće spriječili pokolji poput ovog. “Većina onih koji su danas izgubili život jesu djeca, prekrasni mališani od pet do deset godin”a, rekao je Obama koji je dodao da mu je srce slomljeno, brišući suze nakon duge stanke tijekom koje je očito pokušavao svladati svoje osjećaje.

Europska unija izrazila je nevjericu i zgroženost nakon tragične pucnjave u školi u Connecticutu. “U ovom teškom času u mislima sam sa žrtvama, njihovim obiteljima i američkim narodom”, rekla je visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku Catherine Ashton.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*