Mašić: SDP želi razgovarati o programima, ne o podjeli plijena

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) se ne osjeća isključivo bošnjačkom strankom, kazao je sinoć u izjavi za Fenu Damir Mašić, glasnogovornik SDP-a, komentirajući sastanak SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, nakon kojeg je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, kazao između ostalog da je SDP bošnjačka politička stranka.

“Predstavnici SDP-a nisu sudjelovali ili razgovarali o bilo čemu što se odnosi isključivo na raspodjelu funkcija, fotelja ili plijena”, dodao je Mašić, ističući da bi SDP prije svega želio vidjeti dokument o kojem su se ovi blokovi usuglasili.

Poručio je i da SDP može razgovarati o platformi koju su potpisali SDP, Stranka demokratske akcije (SDA), Narodna stranka Radom za boljitak (NSRB) i Hrvatska stranka prava (HSP) BiH, ili o nekom drugom predloženom dokumentu, a takvih dokumenata za sada nema.

“SDP će samo razgovarati o programu nekih blokova, ali ne i o isključivoj raspodjelu funkcija”, podcrtao je Mašić. Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpska demokratska stranka (SDS), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH i Hrvatska demokratska zajednica 1990 održali su u srijedu sastanak u Mostaru na kojem su predstavnici tih stranaka razgovarali o zajedničkim ciljevima, te naglasili da vlat mogu formirati samo legitimni predstavnici tri naroda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*