Masovna tučnjava navijača Željezničara i Maribora, ozlijeđeni policajac i navijač

Oko 11.30 sati došlo je do nereda u samom središtu Sarajeva, točnije u kafiću ispred Katedrale kada su se sukobili navijači Željezničara i Maribora. Kako je portalu Dnevnog avaza rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo, nerede su najvjerojatnije “izazvali navijači Željezničara”.

Međutim, očevici ovih nemilih scena tvrde da su sve prvi započeli Slovenci, koji su bili pijani te su prvo počeli maltertirati građane u ljetnoj bašti u Štrosmajerovoj ulici. Nakon što je ispred katedrale naišlo nekoliko navijača Željezničara Slovenci su ih, tvrde očevici, fizički napali.

Na sve strane su letjele boce i pepeljare dok se ispred kafića kod Katedrale može vidjeti polomljeno staklo. Prema izjavama očevidaca, navijači Maribora su uzvikivali ime Slobodana Miloševića, a spominjali su i Srebrenicu u negativnom kontekstu. No, situacija je dolaskom policije vrlo brzo stavljena pod kontrolu.

Epilog ove tuče su dvije ozlijeđene. Kako je za portal Dnevnog avaza potvrdila Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u tu su bolnicu dovezeni jedan policajac i jedan navijač Maribora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*