Mehmedović: SDA će podržati smjenu Lagumdžije, a naši ministri ostaju u Vijeću ministara

Stranka demokratske akcije podržat će smjenu zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, kao i inicijativu za smjenu ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

To je za Fenu izjavio zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović, koji, pak, smatra da će na sadašnjim pozicijama ostati ministri iz njegove stranke, za koje je također pokrenuta smjena i predstoji izjašnjavanje u Domu naroda.

Nije želio komentirati jučerašnji sastanak čelnika njegove stranke Sulejmana Tihića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, a za aktualno intenziviranje razgovora političkih čelnika u BiH izjavo da su rezultat “postizborne groznice” nastale kod drugih političkih faktora nakon što je SDA dobila legitimitet na nedavnim izborima u zemlji.

“Mi smo ispravno razumjeli poruku birača, vodimo intenzivne razgovore i očekujemo prekompoziciju na svim razinama – državnom i kantonalnim, a što se tiče federalnog, treba još sačekati rasplet situacije”, kazao je Mehmedović.

Optimizam u pogledu daljnjeg političkog statusa SDA na političkoj sceni BiH on zasniva na novonastalim okolnostima nakon lokalnih izbora, kada je, kako ističe Mehmedović, SDA dobila legitimitet, a birači poručili da politička destabilizacija zemlje ne dolazi u obzir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*