Mesić: Ako Sanader može gostovati na HTV-u, onda dajmo emisiju i Paravinji

Veliku pozornost izazvala je najave da će u današnjoj HTV-ovoj emisiji gostovati bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, protiv kojega se vodi više sudskih sporova zbog financijskih malverzacija i korupcije.

No, osim nagađanja hoće li to biti najgledanije izdanje ove popularne emisije, hoće li po gledanosti Sanader nadmašiti Lepu Brenu, javikla su se i mišljenja da Sanaderu nije uopće trebalo dati priliku da se na taj način obrati javnosti.

Tako, primjerice, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić kaže da “da Sanader ovim šalje vrlo jasnu poruku hrvatskoj javnosti, pogotovo sucima, tužiocima i svjedocima, da je on još taj koji kontrolira situaciju i, zapravo, poručuje da je jači od hrvatskog pravosuđa”.

“Nije čak ni bitno hoće li išta reći o samim procesima koji se vode protiv njega, jer već samo njegovo pojavljivanje na javnoj televiziji šalje jasnu poruku koliko je moćan. Doduše, sumnjam da će u sat vremena, koliko ima na raspolaganju, izbjeći govoriti o tome”, ustvrdio je Mesić u izjavi za Jutarnji list.

“Ovim istupom bivšeg premijera Ive Sanadera na HTV-u može se otvoriti Pandorina kutija: mnogi oni protiv kojih se vodi postupak stat će, nakon ovoga, s pravom, u red na Prisavlju tražeći da i oni dobiju prostor i vrijeme da kažu što misle o tome zašto ih sude. Pa zašto da ne čujemo kakav je pogled Paravinje na njegov slučaj?”, rekao je Mesić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*