Mesić: Dodikov poziv za povratak Hrvata je priča za malu djecu

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je danas kako je poziv Hrvatima da se vrate u Republiku Srpsku (RS), koji je jučer u Banjoj Luci uputio predsjednik RS Milorad Dodik, priča za malu djecu te naglasio da RS mora za to u svom proračunu osigurati i sredstva, kao što to Hrvatska čini vezano uz povratak Srba.

– Od RS očekujem da njezini vođe shvate da se granice ne mogu mijenjati, da je arhitektura našeg prostora završena, a poziv Milorada Dodika Hrvatima i Bošnjacima da se vrate za mene je priča za malu djecu, kazao je Mesić nakon današnjeg predstavljanja knjige “Doba ekonomske diplomacije”, kojoj je, uz Jasnu Plevnik, jedan od autora.

Mesić je to kazao komentirajući novinarima jučerašnji posjet hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića Banjoj Luci te Dodikov poziv Hrvatima da se vrate u RS, jamčeći im sigurnost.

– On (Dodik) kaže ‘neka se ljudi vrate’ i slaže se da Hrvatska gradi kuće Hrvatima u Bosni, a ne kaže da će on u proračunu osigurati sredstva da se Hrvati i Bošnjaci vrate. Kao što Hrvatska u svom proračunu osigurava sredstva za povratak Srba, tako i on mora osigurati sredstva za povratak Hrvata, a ne pričati priče, dodao je Mesić.